Hindistan’da şiddetli deprem

Hindistan’ın Bangladeş ve Myanmar sınırında 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde hayatını kaybedenler oldu. 6.7 büyüklüğündeki deprem Manipur vilayetinin Tamenglong bölgesinde meydana geldi.

Foto: AFP
Foto: AFP

Kurtarma ekipleri, deprem sonrası Hindistan’ın kuzeydoğusunda beş cesede ulaştı. Sarsıntılar Imphal bölgesinde elektrik kesintilerine yol açtı ve yeni inşaa edilen 6 katlı bir binanın da çökmesine sebep oldu. Bölge sakinleri 60 saniye içinde iki sarsıntı yaşadı ve koşarak evlerini terk etti. Komşu Assam vilayetinden ise ciddi bir hasar haberi gelmedi. Ancak Assam sakinleri, evlerde mobilyaların yıkıldığını, kitap raflarının dağıldığını söyledi.

Hindistan’da 40’tan fazla kadar kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Bangladeş’te ise üç kişi hayatını kaybetti. Ülkede 10 kadar kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Polis sözcüsü Mozammel Haque, dört kişinin evlerinin yıkılması sonucu yaralandığını bildirdi.

Sarsıntılar Myanmar ve Bhutan’da da hissedildi.

 

(DW Türkçe)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Yurttaş İnisiyatifi’, ekokırımın suç sayılması için açılan davaya destek bekliyor

Ekokırımın suç olarak yasalaşması için Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde yurttaşların açtığı davanın duruşması 5 Aralık'ta, saat 11.00'da görülecek.

İspanya’dan aşırı hava olaylarına karşı işçilere dört günlük ‘iklim izni’

Yeni yasaya göre, olası bir iklim veya meteorolojik tehdit durumunda insanlardan evde kalmaları istenirse, işçiler dört gün ücretli izin alabilecek.

Exxon lobicisine, çevrecileri hacklediği ve e-postalarını sızdırdığı gerekçesiyle soruşturma

Petrol devi Exxon Mobil'e danışmanlık yapan bir kişi hakkındaki soruşturmada şirketin bilgisayar korsanları kiralayarak çevre aktivistleri ve hukukçuların e-posta hesaplarına eriştiği belirtiliyor.

Cengiz Holding’i protesto edenlere ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten soruşturma

Eti Bakır A.Ş.'nin Eskişehir-Alpagut'ta açmak istediği siyanürlü altın madenini protesto edenlere açılan soruşturmada aktivistler 'halkı galeyena getirmek'le suçlanıyor.

Plastik Anlaşması Zirvesi’ne fosil yakıt ve kimya lobicisi yağdı

Busan'daki BM görüşmelerinde en büyük grubu oluşturan plastik lobisi, üretimin kısıtlanmaması ve atık yönetimine odaklanılması için bastırıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR