Hindistan krizi İtalyan Dışişleri Bakanını istifa ettirdi

İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi, cinayetle suçlanan iki İtalyan askerin Hindistan’a iade edilmesi konusunda kendi fikirlerine kulak verilmediği gerekçesiyle istifa etti. Terzi, İtalya’da seçimin ardından hükümet kurulana kadar görevini sürdürecek olan kabinede yer alıyordu.

Hindistan, korsan sandıkları iki Hintli balıkçıyı öldürdükleri gerekçesiyle iki İtalyan deniz piyadesini tutuklamıştı. Roma, olayın uluslararası sularda gerçekleştiğini ve askerlerin İtalya’da yargılanması gerektiğini savunuyordu.

Yeni Delhi yönetimi, iki askerin 24-25 Şubat’taki seçimlerde oy kullanmaları için ülkelerine gitmesine, geri gelmeleri şartıyla izin vermişti. İtalya’nın önce askerleri iade etmeye yanaşmaması üzerine Hindistan, ülkedeki İtalyan Büyükelçisi’nin dokunulmazlığını kaldırmış ve ülkeden ayrılmasını yasaklamıştı.

Bunun üzerine Hindistan’dan askerlerin ‘temel haklarına dokunulmayacağı’ garantisini alan İtalya, askerleri Hindistan’a iade etme kararı almıştı.

(Euractiv)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

İspanya’da ölümcül selin ardından halkın artan öfkesi istifalara yetmiyor

İspanya'nın Valensiya kentinde en az 222 kişinin canına mal olan sel felaketinin ardından öfkeli halk sokaklara dökülüp istifa isterken, yerel yetkililer sorumluluktan kaçıyor.

İklim uzmanları: Trump’ın dönüşü iklim eylemini etkiler ama geri döndüremez

İklim uzmanları, Trump'ın yeniden seçilmesinden dolayı iklim eyleminin ağır bir darbe alsa da bugünkü konjonktürde herhangi bir ülkenin politikasından daha güçlü olduğu konusunda birleşiyor

İklim, göçmenler ve kadınlar için kötü haber: Trump başkanlığa çok yakın

Zaferini ilan eden Donald Trump ABD'deki ikinci başkanlık dönemine çok yakın. Sonuçların kesinleşirse ABD'deki hak savunucuları ve iklim politikacıları için işler zorlaşacak.

Cem Özdemir’in Greta Thunberg’e yönelik İsrail tepkisine eleştiri yağdı

Alman Yeşilleri'nden Tarım Bakanı Özdemir'in İsrail saldırılarını eleştiren genç iklim aktivistine desteğin 'gözden geçirilmesini' istemesi, tepkiyle karşılandı.

EN ÇOK OKUNANLAR