ManşetSivil Toplum

Her çocuğa bayram yok

0

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu insan hakları aktivistleri 23 Nisan Cumartesi günü saat 15:00’te Ankara’da, Ulusal Egemenlik Parkı’nda toplanacak ve mevcut çocuk adaleti sisteminin uluslararası insan hakları standartlarına ve Türkiye’nin iç mevzuatına uygun bir şekilde işletilmesini garanti altına almaları için çağrıda bulunuyor.

Çocukların, sadece gösterilere katıldıkları iddiasıyla terörle mücadele yasaları altında yargılanmalarını engellemeye yönelik yapılan yasal değişikliklerden 10 ay sonra, çocuk hakları ihlal edilmeye devam ediliyor.

Çocuk adalet sisteminde, çocuk hakları ihlal edilmeye devam ediyor.

 

NEREDE: Ankara – TBMM yanındaki Ulusal Egemenlik Parkı

NE ZAMAN: 23 Nisan 2011 Cumartesi, saat:15:00

 

 

Ayrıntılı bilgi için Uluslararası Af Örgütü Kampanya Koordinatörü ile iletişime geçebilirsiniz:

 

Burcu Türkay [email protected] 0212.361.62.17-18 – 0533 297 15 31  www.amnesty.org.tr

Abdülhakhamid Cd. No. 30, D:5 Talimhane Taksim / İstanbul

Uluslararası Af Örgütü 150’den fazla ülkede faaliyet gösteren, 2.2 milyon üyesiyle insan hakları için mücadele eden küresel bir harekettir.

Amacı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile garanti altına alınan insan haklarının her insan için geçerli olmasını sağlamaktır.

Uluslararası Af Örgütü, tüm hükümetlerden, politik görüşlerden, ekonomik çıkar ve inançlardan bağımsızdır. Sadece üyeleri tarafından ve şeffaf bağışlarla desteklenir.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.