Spor

Hentbol’da Sırbistan 2013 için ilk hedef 6 puan

0

Kadınlar A Milli Hentbol Takımı Antrenörü Hikmet Vurgun, 2013’te Sırbistan’da gerçekleşecek Dünya Kadınlar Hentbol Şampiyonası 4’üncü eleme grubunu ilk sırada tamamlamak için mücadele ettiklerini belirterek, ”Altı puanı elde eden gruptan çıkacak gibi gözüküyor” şeklinde konuştu

Kadınlar A Milli Hentbol Takımı Antrenörü Hikmet Vurgun, Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, 4. Grup’ta Azerbaycan ve Portekiz ile yapacakları maçların değerlendirmesini yaptı.

Grupta şu ana kadar oynadıkları iki maçta bir galibiyet bir de mağlubiyet aldıklarını hatırlatan Vurgun, Azerbaycan ve Portekiz ile birlikte play-off maçını oynamaya hak kazanmak için uğraştıklarını söyledi.

”Öncelikli rakibimiz Portekiz” diyen Vurgun, ”Ankara’da Azerbaycan’ı farklı yendik. Deplasmanda ise Portekiz’e iki farkla kaybettik. Öncelikle Azerbaycan’ı 24 Kasım Cumartesi günü Bakü’de tekrar yenmeliyiz. Bir hafta sonra da Portekiz’i Ankara’da ağırlayacağız. Öncelikli hedefimiz Portekiz’i üç sayı farkla yenmek. Bize yakışan ise Portekiz’i daha farklı bir skorla mağlup ederek gruptan birinci çıkmak. İki ekibi de teknik ve taktik açıdan incelediğimizde çok ciddi rakip görmüyoruz” dedi.

Vurgun, iki kez dünya şampiyonasına katılmak için play-off maçı oynadıklarını anımsatarak, ”Ancak, bugüne kadar dünya şampiyonasına katılma başarısı gösteremedik. Umarım iyi bir play-off kurası çekeriz ve Sırbistan’da düzenlenecek 2013 Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası’nda yerimiz alırız” ifadesini kullandı.

Takım Kaptanı Yeliz Özel sakat olduğu için Azerbaycan ve Portekiz maçlarında takımdaki yerini alamadığını dile getirdi. Grupta alınan Portekiz mağlubiyetini talihsizlik olarak niteleyen Yeliz Özel, bugüne kadar Portekiz’i hep farklı yendiklerine işaret ederek, Azerbaycan’ı rakip olarak görmediklerini sözlerine ekledi.

(NtvSpor)

 

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.