Spor

Hentbol’da Avrupa mesaisi başlıyor

0

Hentbolda erkek takımlarının Avrupa Kupası karşılaşmalarında 3. tur heyecanı başlıyor. Erkekler EHF Kupası’nda Beşiktaş, Kupa Galipleri Kupası’nda Maliye Milli Piyango, Challenge Kupası’nda ise Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor ve Trabzonspor 3. tur ilk maçlarına çıkıyor.

EHF Kupası
EHF Kupası’daki temsilcimiz Beşiktaş Erkek Hentbol takımı, 3. tur ilk maçında Hırvatistan’ın RK Nexe Nasice takımıyla karşılaşacak. Yarın 20:00’de başlayacak mücadele Hırvatistan’ın Sport Hall OS Kralja Tomislava Spor Salonu’nda oynanacak. Maçı Ukraynalı hakem çifti Anatoliy Novikov – Ruslan Perepilitsy yönetecek.

Avrupa’da 75. maç
Siyah-Beyazlılar RK Nexe Nasice maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 75. sınavına çıkacak. Beşiktaş, 19 sezon önce başlayan Avrupa serüveninde oynanan 74 maçta 25 galibiyet, 3 beraberlik ve 46 mağlubiyet aldı. EHF Kupası’nda ise 36 maç yapan Siyah-beyazlılar, 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 22 mağlubiyet alırken,

Avrupa Kupaları’nda en büyük başarısı 2008/2009 sezonunda Challange Cup’taki Avrupa 3’üncülüğü oldu.

Kupa Galipleri Kupası
Kupa Galipleri Kupası’nda ülkemizi temsil edecek olan Maliye Milli Piyango Erkek Hentbol Takımı, 3. turda Almanya’nın güçlü takımlarından VFL Gummersbach takımıyla karşılaşacak. Her iki maç da Almanya’da oynanırken, ilk karşılaşma bugün 21:00’de başlayacak. Eugen Haad Halle’de oynanacak mücadeleyi Slovak hakem çifti Milen Sivak – Peter Dvorsky yönetecek. Bu maçın rövanşı ise 27 Kasım Pazar günü 18:00’de Olpe Kreissporthalle’de yapılacak.

Maliye Milli Piyango 26. maçına çıkıyor
Maliye Milli Piyango bu maçla birlikte Avrupa kupalarında 26. maçına çıkıyor. Başkent temsilcisi, şu ana kadar oynadığı 25 maçta 11 galibiyet alırken, 13 maçtan mağlubiyetle ayrıldı, 1 maç da berabere sonuçlandı.

Challenge Kupası
Bu kupadaki temsilcilerimiz Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor ve Trabzonspor, 3. tur ilk maçlarını kendi sahasında oynayacak.

Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor Erkek Hentbol Takımı, yarın Ankara’da İsrail ekibi Maccabi “Tyrec” Tel Aviv’i konuk edecek. Cebeci Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 15:00’te başlayacak. Mücadeleyi Sloven hakem ikilisi Bojan Lah – David Sok yönetecek.

Avrupa’da 10. maç
Başkent temsilcisi bugüne dek tarihindeki 10. Avrupa Kupası maçında çıkıyor. Şu ana kadar oynanan 9 karşılaşmada 4 galibiyet alan Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor, 5 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

Trabzonspor ilk maçında çıkıyor
Challenge Kupası’ndaki diğer temsilcimiz Trabzonspor Erkek Hentbol Takımı ise sahasında Portekiz’in Sporting CP takımını konuk edecek. Yarın saat 17:00’de başlayacak karşılaşma 19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanacak. Mücadeleyi Rumen ekibi Alin-Sergiu Cirligeanu – Diana Carmen Florescu yönetecek.

Geçtiğimiz sezon ilk kez mücadele ettiği Süper Lig’i 5. sırada bitirerek, Avrupa Kupaları’na katılma hakkı kazanan Bordo-Mavili takım, bu karşılaşmayla Avrupa arenasında ilk maçına çıkıyor.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.