ManşetEkonomiTürkiye

Hayaller hayatlar: İki kişinin bir haftalık tatil maliyeti 20 bin liranın üzerine çıktı

0

Turizm sektöründeki gelişmeleri yorumlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yaz iki kişinin bir haftalık tatil maliyetinin beş yıldızlı otellerde 20-25 bin lira olacağını söyledi.

BloombergHT’de yayımlanan habere göre; Bağlıkaya sektöre ilişkin değrerlendirmelerde bulundu. Tatil maliyetlerinin arttığını; iki kişilik bir ailenin beş yıldızlı otellerde bir haftalık tatili 20 ila 25 bin lira arasında yapabileceğini belirten Bağlıkaya, “Pazar çeşitliliği sayesinde eksiklerimizi telafi edeceğiz. İç turizmde maliyetlerin artıyor olması sıkıntı yaratıyor. Şu anda iki kişinin bir haftalık tatil maliyeti 20-25 bin lira arası” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya vatandaşların kredi çekerek tatile gidebileceklerini söyledi. Tatil için tatil kredisi işaret edildi.

Ancak Türkiye’de asgari ücret 4 bin 253 Türk lirası ve asgari ücretli bir vatandaşın yanında bir kişiyle birlikte söz konusu tatile çıkabilmesi için yemeden içmeden beş aylık maaşını biriktirmesi gerekiyor. Vatandaşın kira, gıda, ulaşım ve enerji giderleri göz önüne alındığında beş yıldızlı bir otelde beş aylık geliriyle tatil yapması ise mümkün görünmüyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.