KentManşetTürkiye

Karayel fırtınasına teslim olan İstanbul-Şile ile Zonguldak’ta eğitime bir gün ara verildi

0

Karayel fırtınasının yurdun Karadeniz‘e kıyısı olan kesimlerinde etkili olmasıyla bazı yerleşim yerleri olumsuz etkilendi. Hava muhalefeti nedeniyle 20 Kasım’da İstanbul‘un Şile ilçesi ile Zonguldak‘ta eğitime bir gün ara verileceği kaydedildi.

Soğuk havanın etkisiyle bugün (19 Kasım) sabah saatlerinde İstanbul’un yüksek kesimlerine yılın ilk karı düştü.

Karayel fırtınası, İstanbul’un Şile ve Ağva hattında etkisini gösterdi. Şile’de kuvvetli fırtınaya su baskınları eşlik etti. Yoğun sağanak nedeniyle sabaha karşı Yeşilçay Deresi taştı. Dere yatağının yakınlarındaki ev ve iş yerlerini su bastı. Kuvvetli dalgalar nedeniyle bazı tekneler sulara kapılırken, bazıları da zarar gördü.

Kuvvetli fırtına ve dalgalar nedeniyle Rumeli Fenerindeki mendireğin yıkıldığı bildirildi. Ağva’da ulaşımın sağlandığı ormanlık alanda da fırtınada devrilen ağaçlar nedeniyle ulaşımda aksaklık yaşandı.

‘İstanbul’da 210 ev ve iş yerini su bastı’

İstanbul Valisi Davut Gül, toplamda beş teknenin ve dükkanların zarar gördüğünü bildirdi. Gül, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinesinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Kent genelinde su basan toplam ev ve iş yeri sayısının yaklaşık 210 olduğunu ifade eden Vali Gül, şunları söyledi:

Akşam 21.00-22.00’ye kadar yağışın şiddetli bir şekilde devam edeceğini meteorolojik tahminler söylüyor. Bundan sonrada sabaha kadar etkisini azaltarak devam edecek. Duyarlı olmakta fayda var. Vatandaşlarımız bu gece duyarlı olmalıdır.”

Davut Gül Şile ilçesinde de yarın (20 Kasım) ilk ve orta dereceli okulların tatil olacağını, ayrıca hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan kamu personelinin de bir gün idari izinli sayılacağını kaydetti.

Zonguldak’ta tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildi

Zonguldak, karayel fırtınasının en sert vurduğu kentlerden biri oldu. Kentte pek çok ev ve iş yerinde su baskınları yaşandı. Dalga boyunun 5 metreye ulaştığı bildirilirken şiddetli rüzgarlar nedeniyle bazı ağaçların devrildiği görüldü.

Ereğli ilçesinde şiddetli yağış sele dönüştü. İlçede çok sayıda ev ve iş yerini su basarken bazı araçlar sel sularına kapıldı. Fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıların uçtuğu belirtildi.

Zonguldak Valiliği tarafından sosyal medya platformu X üzerinde yapılan açıklamada, ildeki olumsuz hava şartları nedeniyle yarın rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar da dahil olmak üzere tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bartın’da 6 metre boyunda dalgalar görüldü

Karayel fırtınasının etkisi Bartın‘ın Amasra de yoğun bir şekilde hissedildi. Rüzgarların hızının saatte 80 kilometreye ulaşmasıyla, denizde boyu 6 metreyi aşan dalgalar oluştuğu kaydedildi.

Amasra Limanında bazı teknelerin battığı, bazılarının ise halatlarının koptuğu ifade edildi.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.