ManşetTürkiye

Erdoğan: Bayram tatili dokuz gün olacak

0

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında açıklama gerçekleştirdi.

Bayram tatillinin dokuz gün olacağını duyuran Erdoğan, ”Arefe günü yarım gün salıdan cumaya kadar tam gün tatil. Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Yani bayram tatili 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecek.

‘Bayramda otoyol ve köprüler ücretsiz’

Erdoğan, “Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır” dedi.

Ayrıca bundan sonrası için “Ankara-Niğde Otoyolu‘nda sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek” duyurusunu yaptı.

‘Bayram öncesinde aşı olun’

Aşılama çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, “Toplam aşı sayısı 59 milyona yaklaştı. Salgına karşı en etkili koruma yöntemi aşılamadır. Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor. Gücümüzü korumak için elimizdeki imkanları çok daha etkin kullanmalıyız” dedi.

Herkesi bayram öncesinde aşılanmaya davet eden Cumhurbaşkanı,  “Ciddi gayretler ve fedakarlıklar neticesinde elde ettiğimiz bu avantaja sahip çıkmaz zorundayız. Kamu kurumlarımız başta olmak üzere insanların kalabalık olarak bulundukları yerlerde bu kurallara riayet etmek çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

‘Kilise duvarındaki dans provakasyon’

Gündeme dair de açıklamalarda bulunan Erdoğan İstanbul Kadıköy’de yer alan Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin üstüne çıkıp dans edilmesi olayına ilişkin konuştu.

Erdoğan “Kilise duvarına çıkılarak yapılan saldırıyı, birliğimize yönelik bir provakasyon olarak görüyorum. Benzer hadiseler gibi bu konununda sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle bir edepsizliği kabullenmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.