ManşetTürkiye

Havada ateşkes kokusu

0

picasso-barış-güvercini1 Kasım seçimleri öncesi PKK tarafından tek taraflı ateşkes ilan edileceği söylentileri güçleniyor.

Gazeteci Celal Başlangıç’ın KCK eşbaşkanı Bese Hozat’ın Özgür Gündem’de yayınlanan yazısına dayanarak yaptığı yorumda PKK’nın 11 Ekim Pazar günü ateşkes kararını duyuracağını, 14 Ekim günü de uygulamaya koyacağını duyurmuştu..

Henüz PKK trarfından resmi bir açıklama gelmemesine rağmen bu ilk haberin yarattığı heyecan çeşitli kaynaklardan gelen bilgilerle artmaya devam etti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Fransız haber ajansı AFP’ye verdiği röportajda, PKK’nın ateşkese hazır olduğunu söylemişti. “Hükümet savaş mantığını sürdürmeye devam ederse, biz istesek de istemesek de mezarlar dolmaya devam edecek ve bu savaş Türkiye’yi aşıp tüm Ortadoğu’ya yayılacak” diyen Bayık, “Bu sorunu savaş yoluyla çözmek mümkün olsaydı yıllar önce çözülürdü” ifadelerini kullanmıştı.

T24 haberine göre Mednuçe TV’de çalışan gazeteci Erdal Er, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK’nın Avrupa’daki yöneticilerinden Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal’ın, “KCK’nın pazar günü eylemsizlik kararı aldığını” duyuracağını aktardı.

HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bu konuda kendisine yöneltilen bir soru üzerine ellerinde kesin bir bilgi olmadığını ancak ateşkes için çabalarının sonuç vereceğini umduklarını belirtti.

 

(T24, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.