2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİHayvan HaklarıKentManşetTürkiye

Hak örgütleri, depremden etkilenen hayvanlar için kolları sıvadı

0

Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde dün meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, zarar gören yollar ve zorlu kış koşulları nedeniyle arama-kurtarma çalışmaları güçlükle sürdürülürken, gönüllüler de depremden etkilenen çiftlik hayvanları ve evcil hayvanlar için de harekete geçti.

Depremden etkilenen bölgeye giden veya buradaki hayvanlara da yardım etmek isteyen STK’ler, veteriner klinikleri ve vatandaşlar, depremden etkilenen illerdeki hayvanlar için yürütülecek arama kurtarma, tedavi ve bakım gibi konularda çalışmalar yapmaya başladı.

Siz de bu örgütlerden biri aracılığıyla deprem bölgesindeki hayvanlara destek olabilirsiniz.

Vegan Derneği Türkiye, yaptığı açıklamada, “Depremde yaralanan, enkaz altında kalan insanlarla beraber hayvanlar da arama kurtarma faaliyetlerinde geride bırakılmamalı” dedi.

İmkanı olanların yemek ve su tedariki, ısınma ve tedavi sağlamasının kritik önem taşıdığını aktaran dernek, bölgede ihtiyacı olan hayvanlara da yardım ulaştırmak isteyenlerin doğru kanallara hızla ulaşabilmesi için hayvanlara destek olan veteriner klinikleri ve STK’ları sosyal medyada paylaştı.

Veteriner kliniklerinin yanı sıra birçok dernek ve aktivist grupları, öğrenci grupları gibi oluşumlar, hayvanlar için de yardım eli uzattı.

POLEN Ekoloji Kolektifi‘nden hayvan arama ve kurtarma ekibi, Gaziantep’teki canlara yardım etmek üzere yola çıktı.

Türkiye‘nin ilk ve en büyük çiftlik hayvanlarını koruma kurtarma çiftliği olan Haybap Ferdinand’ın Çiftliği ve İnsan ve Hayvan Arama Kurtarma Derneği (H.A.R.K) mama bağışlarını bölgeye ulaştırmak, hem insanların hem diğer canlıların yaralarını sarmak üzere hareket etti.

Doğanın Çocukları, tüm canlılar için dayanışma çağrısı yaparak acil ihtiyaç duyulan malzemeleri toplamaya başladı.

Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu, doğru ihbarların yayılımı ve koordinasyonu için bir elektronik form oluşturarak kayıp, sahipsiz bulunan ve yaralı hayvanlar için bildirim sistemi oluşturdu.

Hayvan hakları ve özgürlüğünün yanı sıra iklim krizi ve kentsel politik ekoloji alanlarında da çalışmalar yapan Dört Ayaklı Şehir, Hayvan Kurtarma/Afet Koordinasyonu kurarak afetten etkilenen hayvanları kurtarmak üzere çalışmalara başladı.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi, afet bölgesine gönderilecek yardımlarda hayvanları da unutmayarak mama desteği topladı.

Galatasaray Üniversitesi‘nin vegan öğrencilerinin bir araya geldiği GSÜ Vegan Topluluğu, afet bölgesine her türlü yardımı yapmak için yardım kampanyası başlattı.

Sokaklarda yaşayan hayvanların tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere yola çıkan gönüllülerden oluşan Pati Koruyucuları, afet bölgesinde evcil hayvan dostlarını kaybedenler ile bulanların hızlı irtibatı için bir sayfa hazırlamanın yanı sıra, bulunan hayvanların koruma altına alınacağı bir ağ oluşturdu.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) Kadıköy Şubesi, dört ayaklı dostlar için yardım toplamaya destek oldu.

Bunlar dışında Diyarbakır‘da Gen Veteriner ve Pet King, Adana‘da Pet Life ve Heypati Vet ileMalatya‘da Avisa Veteriner Kliniği depremde zarar gören hayvanlara ücretsiz hizmet vereceklerini beyan etti. 

You may also like

Comments

Comments are closed.