Habertürk, HDP’lileri ‘evrensel yayın ilkeleri’ gereği davet etmiyormuş

Habertürk'te HDP'lilere yer verilmemesine ilişkin tartışma büyüyor. Sunucu Didem Arslan'ın 'Biz kamu kanalı değiliz' açıklamasına sunucular Ersoy ve Ateş de katıldı: PKK'yi kınamayanı, evrensel yayıncılık ilkeleri gereği davet etmiyoruz. HDP tepkili.

Habertürk televizyon kanalında sunucu Didem Arslan Yılmaz’ın HDP’lilerin neden programlara davet edilmediğine ilişkin ‘bu bir tercihtir’ açıklamasının ardından, kanalın diğer sunucuları Veyis Ateş ve  Mehmet Akif Ersoy da bir açıklama yaparak HDP’yi programlara davet etmeyeceklerini dile getirdi. 

‘Davet etmiyoruz, etmeyeceğiz’

Veyis Ateş ana haber bülteninde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir iğne elinize batsa canımız yandı diyoruz. Bu insanlar canlarını kurban ediyorlar, canlarını veriyorlar. Bizim için canlarını yok sayıyorlar, şehit oluyorlar. Şimdi orta yerde bu varken bu eylemleri açık seçik kınamayanları, araya mesafe koymayanları evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle Habertürk Televizyonu olarak davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de…

Televizyonun bir diğer program sunucusu Mehmet Akif Ersoy da sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Devletin birliği ve vatanımızın bütünlüğüne kastederek, silahlı kalkışma yürüten PKK terörüne karşı; Vatanımızı Milletimizi ve Demokrasimizi savunma mücadelesini yurt içinde ve dışında kanıyla canıyla sürdüren güvenlik güçlerimizin bu şerefli, uluslararası ve ulusal hukuk açısından tamamen meşru olan mücadelesine saygılı olmayan, bu kapsamda, PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve temsilcileri tartışma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz gereğince davet etmiyoruz.”

HDP’den tepki: Vatan, devlet tapulu malınız mı?

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık,  “Bunca laf kalabalığının özeti: İktidar kime izin verirse onu yayına alırız” paylaşımıyla Ersoy’u eleştirirken HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit,  “Devlet, millet, vatan tapulu malınız mı? diye sordu.

Didem Arslan‘ın HDP’lileri kanala konuk almamalarını “Kamu televizyonu değil, özel sektörüz. Bu bir tercihtir” sözleriyle açıklamasına tepki gösteren HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, “Gazetecilik tercih değil, hakikat arayışıdır” demişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR