Dünya

Haaretz, “Hollande, Netanyahu’ya “Paris’e gelme” dedi”

0

İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesine göre Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Netanyahu’dan Paris’teki yürüyüşe katılmamasını istedi, Netanyahu buna rağmen yürüyüşte yer aldı.

Haaretz gazetesinde Barak Ravid imzasıyla yer alan habere göre, Hollande’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jacques Audibert, İsrailli mevkidaşı Yossi Cohen ile temasa geçerek, Hollande’ın Netanyahu’nun yürüyüşe katılmamasını tercih edeceğini iletti.

17

Audibert gerekçe olarak ise, yürüyüşün sadece Fransa halkıyla dayanışma amacıyla yapılmasını ve dikkatlerin İsrail-Filistin meselesi ya da Yahudilerle Müslümanlar arasındaki ilişkiler gibi tartışmalı konulara kaymaması gerektiği gösterdi.

Haberin kaynağına göre, Netanyahu ilk başta Hollande’ın bu talebine boyun eğmek zorunda kaldı. Gazete, Fransa’nın aynı talebi aynı gerekçelerle Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a da ilettiğini ve Abbas’ın da durumu kabul ettiğini öne sürdü.

Ancak Netanyahu gitmeme kararını siyasi rakipleri olan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve Ekonomi Bakanı Naftali Bennett’in yürüyüşe katılma kararının ardından değiştirdi ve Fransız yetkililere yürüyüşte yer alacağını iletti. Bunun üzerine Fransız yetkililer Mahmud Abbas’ın da yeniden davet edileceğini söyledi.

Gazete söz konusu haberi, Hollande ve Netanyahu’nun ofisleri arasındaki görüşme trafiğine hakim olan bir İsrailli yetkiliye dayandırdı.

(Al Jazeraa)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.