31 Mart yerel seçimleriManşetTürkiye

Batman Belediye Başkanı Gülüstan Sönük’ten ‘çiçek göndermeyin, ağaç dikin’ çağrısı

0
Gülüstan Sönük

Batman Belediyesi‘nin yeni Eşbaşkanı Gülüstan Sönük, tebrik amaçlı çiçek göndermek yerine, Batman’ın yeşil dokusuna katkıda bulunmak adına ağaç dikilmesini istedi. Sönük, kutlama için çiçek, çikolata, ve benzeri hediyeler yerine, bahçelerde, sokak kenarlarında veya uygun fidan dikme alanlarında ağaç fidanları dikilmesini teşvik ediyor.

Eşbaşkan Sönük, dikilen her bir fidan için şimdiden teşekkürlerini iletti ve Batman Belediyesi olarak çevre bilincinin artırılması ve yeşilin korunması adına böyle bir karar alındığını belirtti.

Vatandaşların da ağaç fidanı dikmeleri, bu çevreci eylemi fotoğraflayarak ve sosyal medya hesaplarında belediyeyi etiketleyerek paylaşmaları teşvik ediliyor. Belediye, fidan dikme fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında da paylaşacağını duyurdu.

81 şehrin 11’inde kadın adaylar kazandı
Rüzgarsız, yeşilsiz, yangın yeri: Batman

31 Mart Yerel Seçimleri’nde yüzde 64 oy oranıyla Batman Belediye Başkanı seçilen Gülistan Sönük, bölgede seçime giren Hüda Par’dan yüzde 50 fazla oy alarak dikkat çekmiş, partinin kadın düşmanı politikalarına karşı, “Kadın olduğum için Hüda Par beni rakip olarak görmedi. İstedikleri son şey bir kadına karşı kaybetmekti. Bu da beni çok gururlandırdı” demişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.