ManşetKadın

Gülistan Doku’yu arama çalışmaları sonlandırıldı

0

Tunceli’de en son 5 Ocak tarihinden bu yana 227 gündür haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku için başlatılan arama çalışmaları durduruldu.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan duyuruda  Uzunçayır Baraj Gölünde 13 gün aralıksız devam eden çalışmalarda arama sahası 15 sektöre bölünmüş olup, 4 kilometre mesafede yaklaşık 1.320 dönüm büyüklüğündeki alanda sualtı ve suüstü arama çalışması titizlikle yürütülmüştür” denildi.

‘Sonuç alınamadı’

Çalışmalardan sonuç alamadıklarını belirten Valilik “Sualtı arama robotu, sonar ve kurbağaadam personelinin dalış marifeti ile yapılan çalışmalar, 18.08.2020 tarihinde sonlandırılmıştır. Gülistan Doku’yu arama çalışmalarında tüm imkan ve kabiliyetler kullanılmış, her gün bulma umuduyla 226 gündür sürdürdüğümüz çalışmalardan maalesef bir sonuç alınamamıştır” dedi.

Ne olmuştu?

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’ta kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Diyarbakır’da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Dersim’e giderek kayıp ihbarında bulundu.

Kaybolan Doku hakkında ailesinin ihbarı üzerine başlatılan araştırmalar sonunda, Doku’nun cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde sinyal verdiği belirlenmiş, görgü tanıkları da ifadelerinde, Doku’yu en son viyadükte gördüklerini anlatmıştı.

Ailesinin tutuklanmasını talep ettiği Zeynel Abakarov, 30 Haziran’da ifade vermek üzere mahkemeye çağrılmıştı.

Genç kadının bulunması için yapılan aramalar kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü boşaltılmıştı. Bilirkişi raporunda, Doku’nun suya atladığı yönünde delil bulunamamış, ailenin avukatı karada arama yapılmasını istemişti. 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.