TürkiyeKadınManşet

Gülistan Doku için baraj gölü boşaltılıyor

0

180 gün boyunca da su altı arama faaliyeti yürüttüklerini söyleyen Çataklı, 500 civarında personele ek olarak Türkiye’nin bir çok  bölgesinden dalgıçların bölgeye gelerek arama yaptığını söyledi. “Bu işler normalde bir hafta, on, on beş gün sürdürülür” diyen Çataklı, altı ay boyunca bütün imkanlar kullanılarak barajda arama yapıldığını, ancak bir sonuç elde edilemediğini kaydetti.

Bakan Yardımcısı, Gülistan Doku’nun bulunmasını kendilerinin de istediğini belirterek, “Ama geçmişte de biliyorsunuz başka örnekleri de var. Dünyada da netice alınamayan örnekler var. Kurumlarımız çalışıyor inşallah netice alacağız” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’ta kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır’da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Dersim’e giderek kayıp ihbarında bulundu.

Ailenin ihbarı üzerine başlatılan araştırmalar sonunda Gülistan Doku’nun cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde sinyal verdiği belirlendi. Görgü tanıkları da ifadelerinde, Gülistan’ı en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

Gülistan Doku için, Uzunçayır Baraj Gölü ve Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde ekiplerin su yüzeyinde ve kıyı kesimlerinde botla arama çalışmaları sürerken, 6 Temmuz günü sualtı arama çalışmaları sonlandırıldı.

Yeşil Gazete‘ye konuşan abla Aygül Doku, kardeşinin barajda olduğunu düşünmediğini belirterek, Gülistan’ın ölü ya da diri bulunarak kendilerine teslim edilmesini istemişti:

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.