TürkiyeKadınManşet

Gülistan Doku soruşturmasında önemli gelişme: Şüpheli Engin Yücel hakkında kamu davası açıldı

0

Tunceli‘de 5 Ocak tarihinde kaybolan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku‘nun kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Doku’nun kaybolmasından sorumlu olduğu düşünülen erkek arkadaşı Zaynal Abakarov‘un polis memuru olan üvey babası Engin Yücel‘e kamu görevlisi sıfatıyla elde ettiği bilgileri paylaşmaktan kamu davası açıldı. Doku’nun avukatı Ali Çimen, daha önce açığa alındığı duyurulan şüpheli Engin Yücel’in bu dosya kapsamında ihraç edilmek üzere açığa alındığını da belirtti.

Avukat Çimen: ‘İlk defa olumlu bir gelişme yaşandı’

Gülistan Doku’nun avukatı Ali Çimen, Doku’nun 4-5 Ocak günleri alıkonulduğunun, Doku’nun alıkonulduğu evin Zaynal Abarakov’un üvey babası Engin Yücel’e ait olduğu için onu da şüpheli listesine eklediklerini söylüyor.

Öte yandan Doku’nun bazı bilgilerini Twitter üzerinden paylaştığı için de hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve ilk defa soruşturma kapsamında olumlu bir gelişme yaşandığını şöyle anlatıyor:

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı bu kişi hakkında kamu davası açtı ve kamu davasının gerekçesinde ise müvekkil Gülistan Doku’nun intihara meyilli olduğuna ilişkin belgeleri paylaştığı gerekçe gösterildi. Biz de en başından beri bunu söylüyorduk, baş şüphelinin babası şüpheli polis memurunun dosyaya sirayetinin olduğunu, dosyaya erişiminin olduğunu ve dosyayı yönlendirmeye çalıştığını belirtmiştik. Bu tezimiz başsavcılık tarafından da kabul edildi ve hakkında dava açıldı. Bu 333’üncü gündür ilk defa olumlu bir gelişme dosyamızda yaşandı.

Çimen, Gülistan doku’nun bilirkişi raporuyla intihar etmediği gerçeğinin ortaya çıktığını da hatırlatıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Doku’nun intihar ettiği algısı yaratılmaya çalışıldı

Mezopotamya Ajansı’na konuşan avukat Çimen, şüphelilerin Gülistan Doku’nun intihar ettiğine ilişkin algı çalışması yürüttüklerini belirtip şunları söylüyor:

Şüpheliler, Gülistan Doku’nun intihar ettiğine ilişkin bir algı çalışması yürüttüler. Bunu neden yaparlar?  Gülistan’ın intihar etmediğine yönelik resmi bilirkişi raporu da dosyaya girmişti. Raporda Gülistan ile ilgili tutulan tutanağın doğru olmadığını, o an suya düşen bir nesnenin olmadığı ortaya çıkmıştı. Yine kafeterya önündeki görüntülerde sekiz dakika boyunca Gülistan’ın orada alıkonulduğu ortaya çıkmıştı. Bu aşamadan sonra şüphelilerin dosyaya erişiminin de söz konusu olduğu, başsavcılık tarafından kabul edildiği için artık başsavcılığın bunun gereğini yapması gerekir. Çünkü eğer dosyaya erişimi varsa bunların direkt tutuklanması lazım ki erişimleri olmasın. Sağlıklı ve etkili bir soruşturma yapılabilmesi için ceza muhakemesi tedbirlerinin bu dosyada şüpheliler aleyhine uygulanması gerekir. Etkin bir soruşturma yapılırsa Gülistan Doku’nun akıbeti ortaya çıkacaktır.

Abla Doku: ‘Dava açılmasına çok mutlu oldum’

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre, Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, şüpheli Engin Yücel ile ilgili açılan kamu davasına ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Bu kişinin hakkında dava açılmasına çok mutlu oldum. Bu Gülistan Doku soruşturmasında çok önemli bir gelişme. Ben eminim ki Engin Yücel ve ailesi sorgulandığında kardeşim Gülistan Doku’nun akıbeti belli olacaktır. Hukuk ve adalet adına atılan en ufak bir adımın bir aileyi ne kadar mutlu ettiğini bilse yetkililer daha fazla çaba sarf edeceklerdir bundan da eminim. Kim olursa olsun herkesin adalet önünde hesap vermesi gerekiyor. Üstelik bir devlet memuru bir vatandaşın kişisel evraklarını neden paylaşır niye intihar algısı oluşturmaya çalışır?

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.