Kadın

Güldünya’dan 7 yıl sonra çocuğunun babası da öldürüldü

0

Kardeşleri tarafından 2004 yılında evlilik dışı bir çocuk dünyaya getirdiği gerekçesiyle önce sokak ortasında vurulan ve sonra da hastanede öldürülen Güldünya Tören’in, çocuğunun babası Servet Taş da Sultanbeyli’de öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde sabah saatlerinde bir otomobille gelen 2 kişi, işe giderken Servet Taş’a (38) ateş açtı. Başından ve omzundan 6 kurşun isabet eden Taş, olay yerinde hayatını kaybetti. Şüphelilerin silahlı saldırının ardından otomobille kaçtıkları belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin, olaya ilişkin başlattıkları çalışmalar sonucunda, Servet Taş’ın, 2004 yılında kardeşleri tarafından hastanede öldürülen Güldünya Tören’in çocuğunun babası diye iddia edilen kişi olduğunu belirledi.

Konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren polis, şüpheli olarak Güldünya Tören’in babasınında aralarında bulunduğu 3 kişiyi arıyor.

Sokak ortasında vurup hayatta kalınca hastanede öldürmüşlerdi

“Evlilik dışı ilişkiden hamile kalarak bir çocuk dünyaya getirdiği” belirtilen Güldünya Tören, önce silahla yaralanmış, ardından da tedavi gördüğü hastanede 25 Şubat 2004 tarihinde öldürülmüştü.

Olaya ilişkin Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Güldünya Tören’in ağabeyi İrfan Tören müebbet hapis, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan kardeşi Ferit Tören ise 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Güldünya Tören’in “töre” nedeniyle öldürülmesine ilişkin, kardeşleri İrfan ve Ferit Tören’e verilen mahkumiyet kararlarını usul ve esastan bozmuştu. Yüksek mahkeme, 2 gün arayla gerçekleşen silahlı saldırılar nedeniyle sanıklara ayrı ayrı ceza verilmesi gerektiğine işaret etmişti.

Bozma kararının ardından davayı tekrar görüşen Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi, “Güldünya Tören’i taammüden öldürmeye teşebbüs etmek” ve “taammüden adam öldürmek” suçlarından İrfan Tören’i müebbet, Ferit Tören’i de 23 yıl 4 ay hapse mahkum etmişti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.