Dünyaİklim KriziManşetVideo

Görülmemiş bir kasırganın enkaz haline getirdiği tatil cenneti: Acapulco

0
Fotoğraf: @asalmendez

Görülmemiş şiddetteki Otis kasırgasının Meksika‘nın Acapulco kentini tahrip etmesinin üzerinden haftalar geçti. Acapulco hala tanınmaz halde.

Otis birkaç saat içinde tropik fırtınadan Kategori 5 Kasırga’ya geçişi yaptı ve yoğunlaşarak karaya vurdu. Otis’in ardından Acapulco’nun sokakları enkaz haline geldi.

Normalde yemyeşil tropik yamaçları olan Acapulco’ya artık gri ve kahverengi hakim. Birçok noktada palmiye ağaçları yıkıldı. Yerliler Acapulco’nun tanınmaz hale geldiğini söylüyor. Turistik kentteki otellerin yeniden inşasının ise yıllar alacağı düşünülüyor.

Bilim insanları, fırtınanın hızla şiddetlenmesinin insan kaynaklı iklim krizinin bir belirtisi olduğunu ve giderek daha sık görüldüğünü söyledi.

İklim krizi: Aşırı hava koşulları tahmin modellerinin kabus senaryolarını bile geride bırakıyor
Otis Kasırgasından kurtulanlar harap olan Acapulco’da yakınlarını arıyor
Kabus senaryosu: Görülmemiş şiddetteki Otis Kasırgası Acapulco kentiyle tüm iletişimi kesti

Videodaki görüntüler, Meksika’yı vuran Otis Kasırgası’nın ardından Acapulco’daki değişimi gösteriyor. Yaklaşık 47 kişinin ölümüne 31 kişinin kaybına neden olan kasırga sonrasında kent bir enkaza dönüştü. Sentinel2A uydu görüntüleri kasırganın ardından Acapulco Diamante’deki plajların birkaç metrelik kaybını gösterdi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.