Editörün Seçtikleriİnsan HaklarıManşetVideo

Göçmen Kadınlar Anlatıyor: Evim barkım, her şeyim gitti

0

Video haber: Şenol BALİ/ Göçmen Kadınlar Anlatıyor

*

Bu haber Göçmen Kadınlar Anlatıyor projesi ve Yeşil Gazete iş birliği kapsamında yayımlanmaktadır. Gazeteci Şenol Bali ve arkadaşları, Ocak 2023’te yayınlamaya başladıkları Göçmen Kadınlar Anlatıyor video serisi ile Van’da yaşayan Afgan, İranlı ve Suriyeli göçmen kadınların hikayelerine mikrofon uzatıyor.
*

Göçmen kadınların seslerini duyurarak toplumsal farkındalık yaratmayı, hak ihlallerini belgelemeyi, işbirliği ve veri paylaşımını teşvik ederek ve göç politikalarına etki etmeyi amaçlayan Göçmen Kadınlar Anlatıyor platformu yayınlarına devam ediyor.

Çalışma kapsamında Türkiye’de yaşayan birçok Afganistanlı, İranlı ve Suriyeli kadının hayatına ışık tutan platform, 14. bölümünde IŞİD’in Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’ye yönelik saldırılarına tanıklık eden ve oradan kaçmak zorunda kalan Suriyeli bir kadının hikayesini ele alıyor.

Üçü engelli, dört çocuğu ve eşi ile uzun bir yolculuğun arından Van‘a gelen Halime Zito isimli kadın; savaşın, IŞİD vahşetinin ve göçün bir kadın olarak, bir anne olarak kendinde ve ailesinde yarattığı yansımaları anlatıyor:

You may also like

Comments

Comments are closed.