ManşetTürkiye

Gezi Parkı ve Çarşı davaları birleştirildi

0

Verilen beraat kararı üst mahkemeler tarafından bozulan Gezi Parkı ile Beşiktaş Çarşı grubunun dava dosyalarının birleştirilmesine karar verildi.

Gezi Parkı direnişine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı dava, İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlanmıştı.

Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında verilen beraat kararları ise Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi bozma kararında, Gezi Parkı ile Çarşı davasının arasında hukuki bağlantı olduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar verilmesi gerektiği vurgulanmıştı.

Davalar birleşti

İstanbul 30’ucnu Ağır Ceza Mahkemesi 15 Haziran tarihinde, Çarşı davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazıda, “Mahkemenizdeki yargılamaya konu iddianamenin mahkemeniz dosyasındaki iddianameden daha eski tarihli olması, mahkemeniz dosyasının daha üst bir kanun yolu incelemesinden geçmiş olması da gözetilerek mahkemenizde birleştirilmesine muvafakat edilip edilmeyeceği” diyerek görüşünü sordu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise 28 Temmuz tarihli kararında, iki dosyanın birleştirilmesine muvafakat verdiğini kaydetti.

Gezi Parkı davasının avukatları, birleştirme kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.