Uncategorized

Gezegenin geleceğini yazmak için gençler buluşuyor

0

İklim için gençler 15 Mayıs Cuma akşam 18.00’de Boğaziçi Üniversitesi NH102’de buluşuyor.

“İklim değişikliğinden en çok etkilenecek olan benim kuşağım ve benden sonra gelecek olanların kuşağı. Büyükler gezegende bir parti verdiler, şimdi de biz çocuklara ‘ortalığı silip süpürmek size kaldı’ dediler… Ama bu, insanı duraklatacak bir şey değil. Aksine, tam bir fırsat aslında: Şu çağda doğmuş olmaktan daha büyük nimet olur mu? Çünkü bu kuşağın, bu salondakilerin, yandaki komşuların … hepimizin önünde tarihi yeniden yazmak, tüm toplumun temel inanışlarını değiştirmek için önemli bir fırsat var.

Gezegenimizin kahramanlarından 14 yaşındaki aktivist Xiuhtezcatl Martinez’i dinlediniz. 2014 yılının Eylül ayında New York’taki Birleşmiş Milletler acil iklim zirvesinden önce, 400 bin kişilik tarihin en büyük iklim yürüyüşünden önce yaptığı konuşmasından bir parça yukarıdaki alıntı.

Dünya ve Türkiye nüfusunun yarısı 30 yaşının altında, ve Xiuhtezcatl gibi tarihi yeniden yazacak gezegenin kahramanlarının İstanbul ayağı Cuma akşamı toplanıyor.

Toplantının facebook etkinliği: https://www.facebook.com/events/1591410624449546/

iklim icin bulusuyoruz afis yatay

 

Ömer Madra’nın İklim İçin basın açıklamasında da dediği gibi: “Xiuhtezcatl gibi pek çok genç lider var dünyada. Bu genç kızlarla delikanlılar herşeyin birbiriyle bağlantılı olduğu yeryüzünde kendi toplumlarıyla ve dünyayla bir taahhüt paylaşıyorlar. Gençliğin, yeryüzünde pozitif değişim yaratmak için insanları bir araya getirecek gücü olduğunu biliyorlar çünkü.”

 

Yine aynı konuşmada sözü edilen büyük çevre aktivisti genetik bilimci David Suzuki’nin söylediği gibi,

“İnsanlar bir araya geldiği zaman da ortaya birdenbire sihir çıkar!… Gençlerin çoğu henüz oy kullanacak yaşta değiller ama, bugün alınacak kararların doğuracağı pislik yığınlarını temizleyecek olan da onlar. Dolayısıyla, onların kuşağına bırakmak istediğimiz dünyaya ilişkin kararlar üzerinde dikkatle düşünme zamanı.”

Her yaştan gençler, Cuma İklim İçin görüşmek üzere…

Gezegenin kahramanı olmaktan başka çare yok çünkü.

You may also like

Comments

Comments are closed.