ManşetDuyurularİklim Krizi

Gezegen buluşmaları 12 Aralık’ta başlıyor

0
Fotoğraf: Shutterstock

P24 bağımsız gazetecilik platformunun çevre ve iklim sorunlarını merkezine alan yeni mecrası Gezegen, ilk webinar buluşmasıyla 12 Aralık 2020’de yayın hayatına başlıyor.

Paris Anlaşması’nın beşinci yıldönümüne denk gelen 12 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek etkinlikte gazeteci Pelin Cengiz, Açık Radyo’nun kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra, İstanbul Politikalar Merkezi’nde İklim Değişikliği Koordinatörü ve Yeşil Gazete yazarı Ümit Şahin ile iklim aktivistleri Selin Gören ve Baha Kesici yer alacak.

Türkiye’de iklim politikasının durumu

Etkinlikte Türkiye’nin iklim politikası, beş yıldır mecliste onaylanmayı bekleyen Paris İklim Anlaşması’nın yükümlülükleri ışığında ele alınacak. P24 tarafından yapılan çağrıda etkinlikte üzerinde konuşulacak sorular şu şekilde sıralandı:

Siyasi ve ekonomik çalkantılarla geçen bu beş yılda Türkiye’de İklim Krizi ile ilgili ne tür adımlar atıldı? Çoğu zaman yurttaşların bireysel çabalarıyla yürütülen ekoloji mücadelesi sesini yeterince duyurabiliyor, karşısında taleplerini dikkate alan bir muhatap bulabiliyor mu? Karadeniz’de bulunan doğalgaza sevinirken ve Doğu Akdeniz’de arama çalışmaları sürerken, fosil yakıtlara bağımlılığın azalması için siyasi bir irade olduğu söylenebilir mi? Yetkililer temiz ve yenilenebilir enerjiye geçiş için ne ortaya koyuyorlar? İklim Krizi ile ilgili bilincin artmamasında medya ve reklam şirketlerine düşen sorumluluklar var mı? Özellikle genç kuşak aktivistlerin siyasetçilerden ve kamuoyundan talepleri, beklentileri neler?

Çevrimiçi video konferans olarak düzenlenecek ücretsiz ve herkesin katılımına açık etkinliğe kayıt yaptırmak isteyen kişilerin bu adres üzerinden form doldurması gerekiyor.

Gezegen nedir?

P24 bünyesinde faaliyet gösterecek Gezegen, iklim ve çevre tartışmalarının rutin, “kullan at” bir habercilik anlayışıyla sınırlı kalmaması gerektiği inancıyla kuruldu. gezegen24.com adresi üzerinden yayın yapacak bu yeni platform aralık ayından sonra yayın hayatına başlayacak.

Türkiye’nin dört bir yanında yaşam alanları için mücadele veren yurttaş hareketlerinin, STK’ların, medya kuruluşlarının, avukatların, mühendislerin, akademisyenlerin ve çevre konusunda uzmanlığı olan herkesin buluşabileceği bir platform olması amaçlanıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.