EkolojiManşet

‘Gediz Deltası’nda kuşlar can verirken insanlık uçup gidiyor’

0
Flamants devant la banlieue de Izmir

Başta flamingolar olmak üzere nesli tehlikedeki tepeli pelikan, mahmuzlu kız kuşu, akça cılıbıtın ve yalı çapkını gibi 281 çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Gediz Deltası’nın koruma altına alınması için imza kampanyası başlatıldı.

İzmir Mavişehir‘den Foça‘ya kadar uzunan Delta, Avrupa flamingo nüfusunun yüzde 30’unu barındırıyor. Ancak bölgedeki üç farklı sanayi bölgesinden gelen atıklar ve kentleşme buradaki doğal hayata zarar veriyor.

Yalı çapkını kuşu

‘Yaşam alanlarını işgal ediyoruz’

Gediz Delta’sının koruma altına alınması talebiyle Change.org üzerinden bir kampanya başlatan Ekin Koleji öğrencileri şu açıklamada bulundu:

Başta kuşlar olmak üzere bu bölgede yaşayan tüm canlılar fabrikalardan ve evlerden atılan atıklar nedeniyle zarar görüyor. Artan yapılaşma nesli tükenmekte olan kuşların hayatını tehlikeye atıyor. Biz insanlar onların yaşam alanlarını işgal ettik. Evlerini ellerinden aldık. Şimdi onlara yaşayabilecek alanlar bırakma zamanı geldi.

Biz FPS kulübü öğrencileri olarak onların evlerini işgal ettiğimiz için üzüntü duyuyoruz. Yaşam savaşlarına destek vermeliyiz diyoruz. Biz insanlar onlara yaşanabilecek alanlar bırakmalıyız. Çünkü Gediz Deltası hepimizin ortak yuvası. Kuşların da insanların da ortak yaşam alanı. Bu yüzden Gediz Deltasının koruma statüsünün artırılmasını istiyoruz.

Şu ana kadar 10 bin 280 kişi tarafından imzalanan kampanyaya bu link üzerinden destek verebilirsiniz.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.