İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Gazetecilerin tutuklanmasına, medyaya yönelik baskılara karşı #Susmayacağız

0

Tutuklu gazetecileri unutturmamak ve halkın haber alma hakkını savunmak için bir araya gelen gazetecilerin oluşturduğu Haberin Var Mı İnisiyatifi bugün saat 15.30’da sosyal medya üzerinden düzenledikleri kampanyaya destek çağrısı yaptı.

Halka gerçekleri ulaştırmanın gayesindeki gazetecilerin yıllardır büyük baskı altında olduğunu belirten inisiyatif, medyaya yönelik baskı ve ihlalleri protesto etmek isteyenleri #Susmayacağız etiketi üzerinden paylaşım yapmaya davet etti.

‘Gazetecilere cevap hakkı bırakılmıyor’

Yapılan çağrıda “Bir haber yaptığı için gazetecinin kapısını sabaha karşı polis çalıyor, hakimler tutuklama kararları veriyor. Yandaş medyada iftira dolu karalama kampanyaları sürerken dört duvar arasında hapsedilen gazetecilerin cevap hakkı yok” denildi.

Tutuklu gazetecilerin hatırlatıldığı açıklamada “Bir MİT haberi gerekçe gösterilerek tutuklanan Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Ferhat Çelik 98 gündür Silivri Cezaevi’nde tecrit altında. Son olarak Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel gözaltına alındı. Geçmişteki kumpas davalarındaki yöntemlerle gazeteciler susturulmaya, hakikat yok edilmeye çalışılıyor” ifadeleri kullanıldı.

Basın, ifade ve düşünce özgürlüğüne yönelik bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağını belirten oluşum, “Haberin Var Mı İnsiyatifi olarak bu gün saat 15.30’da #Susmayacağız etiketiyle bir sosyal medya kampanyası düzenleyeceğiz. Desteğinizi bekliyoruz” çağrısında bulundu.

You may also like

Comments

Comments are closed.