ManşetMedya-İnternet

Gazeteci Sinan Aygül’e saldırıp tehdit savuranlara yalnızca bir yıl beş ay ceza verildi

0
Fotoğraf: Görüntüler Sinan Aygül'ün darp edildiğinin görüldüğü kamera kayıtlarından alınmıştır. (Arşiv görüntüsü)
Fotoğraf: Görüntüler Sinan Aygül'ün darp edildiğinin görüldüğü kamera kayıtlarından alınmıştır. (Arşiv görüntüsü)

Gazeteci Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin biri polis olan silahlı iki korumasının yargılandıkları davanın karar duruşması, Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Yücel Baysali’ya “kasten yaralama” suçundan 1 yıl, 5 ay, 15 gün ceza verildi, hükmün açıklaması geriye bırakıldı. Baysali “hakaret” suçlamasından beraat etti.

Sanık Engin Kaplan’a da “kasten yaralama” suçundan 1 yıl, 5 ay, 15 gün ceza verildi, hükmün açıklaması geriye bırakıldı.

Kaplan’ın “silahla tehdit” suçlamasıyla iki kez 1 yıl, 8 ay ile cezalandırılmasına karar verildi. Hüküm açıklanması geriye bırakıldı.

Gazeteciye saldıran belediye başkanı korumalarına tahliye: Kimsenin can güvenliği yok 

Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin polisi memuru olan koruması Engin Kaplan ve boksör olan koruması Yücel Baysalı’nın “Silahla Kasten Yaralama” iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları davanın ikinci duruşması dün (25 Ocak, perşembe günü) görüldü. MLSA duruşmayı takip etti.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, 17 Haziran 2023 günü, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan polis koruması Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysalı’nin saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında, saldırıdan sonra saldırganlardan Yücel Baysalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Aygül’e Aygül’e “hakaret” iddiasıyla iki ay beş gün hapis cezası verilmişti.

Sinan Aygül’e hapis cezası: Ölmediğim için cezaevine gireceğim

Ne olmuştu?

Tatvan Belediyesi ile ilgili yolsuzluk ve arazi satışları haberleri yapan Gazeteci Sinan Aygül, 17 Haziran’da AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysalı‘nın saldırısına uğramıştı.

Darp sırasında başından ve birçok yerinden yaralanan Sinan Aygül, hastaneye kaldırılmıştı.

Tepkiler üzerine saldırganlar gözaltına alınıp dün “silahla kasten yaralama” suçundan tutuklanmıştı.

Bitlis Valiliği, iki ismin de görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Sosyal medyadaki fotoğraflarda iki ismin de Geylani’yle yakın çalıştığı görülüyor. Geylani ise olaydan haberi olmadığını iddia ediyor.  

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.