ManşetMedya-İnternet

Gazeteci Sinan Aygül’e kendisine saldıranlara hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı

0

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 17 Haziran 2023’te AKP’li  Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin koruması Yücel Baysalı ve polis memuru Engin Kaplan’ın saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında, Baysalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “hakaret” iddiasıyla hazırladığı iddianame, Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, davanın “basit yargılama usulü”yle yapılmasına karar verdi.

“Ceza alırsam saldırganlardan daha fazla cezaevinde kalacağım”

Yücel Baysal’ın şikayeti üzerine açılan davanın iddianamesinde Aygül’ün “hakaret” suçundan ceza almasını ve TCK’nın 58. maddesinde öngörülen tekerrür hükümlerinin uygulanması istendi.

Ceza alması halinde saldırganlardan daha fazla cezaevinde kalacağını söyleyen Aygül şöyle konuştu:

“Saldırganlar haklarında açılan davaya göre ne kadar ceza alırlarsa alsınlar artık kapalı cezaevine geri dönmeyecekler, en fazla açık cezaevinde infaz edilecek cezaları. Ama ben bu davadan ne kadar ceza alırsam alayım, tamamını kapalı cezaevinde geçireceğim. Alacağım en düşük ceza bile, saldırganların cezaevinde kaldıkları süreden daha fazla olacak.”

Yücel Baysalı ile polis koruması Engin Kaplan olay sonrasında “öldürme kastiyle saldırmak” suçlamasıyla tutuklanıp 15 Eylül’deki ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Gazeteciye saldıran belediye başkanı korumalarına tahliye: Kimsenin can güvenliği yok

‘Beraatla sonuçlanmalı’

İddialar hakkında bir kez takipsizlik kararı verildiğini ve aslında açılmaması gereken bir dava olduğunu söyleyen Aygül’ün avukatı Diyar Orak da davada beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi: “Beklentimiz bütün dünyada saygın basın meslek örgütlerinin ve dünya basınının yakından takip ettiği böyle bir davada yargının tarafsızlığına ve adalet beklentisine gölge düşürecek böyle bir davanın beraatla sonuçlanmasıdır.”

Saldırı davası 14 Aralık’ta

Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Geylani’nin polis memuru olan koruması Engin Kaplan ve boksör olan koruması Yücel Baysalı’nın “silahla kasten yaralama” suçundan tutuksuz yargılandıkları davanın ikinci duruşması 14 Aralık Perşembe günü saat 15:00’te Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.