Manşetİfade ÖzgürlüğüTürkiye

Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutukluğuna yapılan itiraz reddedildi

0

Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş‘ın tutukluluğuna yapılan itiraz Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Kararı Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz Twitter hesabından duyurdu.

‘Usul ve yasaya aykırı değil’

Mahkemenin ret gerekçesinde, “tutuklama kararına yapılan itirazın yerinde olmadığı, suçun nitelikli haliyle alenen işlenmiş olduğuna dair kuvvetli şüphe oluştuğu ve şüphelinin benzer suçtan daha önceden hakkında yargılama yapıldığı da dikkate alınarak İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı kanaatine varıldığı” belirtildi

Ne olmuştu?

Tele 1’de yayınlanan Uğur Dündar’ın sunduğu ‘Demokrasi Arenası’ programına katılan gazeteci Sedef Kabaş, “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur. Yani tam tersini ifade eder” diye konuşmuştu.

Kabaş’ın kullandığı bu sözler nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Sedef Kabaş, 22 Ocak 2022 tarihinde gece saat 02.00’de evinden gözaltına alındı.

Polis nezaretinde evinden alınan Kabaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘ne götürüldü. Sedef emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kabaş, ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilirken, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Tele 1’e yayın durdurma ve para cezası

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gazeteci Sedef Kabaş’ın hakkında açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen sözlerinin yayınlandığı Tele 1’e yaptırım gündemiyle olağanüstü toplanmış ve  kurul Tele 1’in “Demokrasi Arenası” programının beş yayının durdurulmasına ve yüzde 5 para cezası ödemesine karar vermişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.