ManşetMedya-İnternet

Gazeteci kıyımında sıra ombudsmanda

0

Bir süredir medyada el değiştirmelere paralel olarak giden gazeteci kıyımında sıra ombudsmanlara geldi. Sabah gazetesinde okur temsilcisi olarak çalışan Yavuz Baydar’ın görevine dün son verildi

Bir süredir Sabah’ın özellikle Gezi sürecindeki yayın politikasını  eleştiren okur mektupları ve konuyla ilgili yorumları Sabah tarafından sansürlenen Yavuz Baydar’ın işten atılma gerekçesi olarak başka mecralarda gazetecilik etiği hakkında yayınlanan yazıları gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde New York Times’da yayınlanan “ Medya patronları demokrasinin altını oyuyorlar” (http://www.nytimes.com/2013/07/21/opinion/sunday/turkiyede-medya-patronlar-demokrasinin-altn-oyuyorlar.html?pagewanted=all ) başlıklı yazısında Yavuz Baydar Türkiye’deki medya patronluğunun basın özgürlüğünü ve demokrasiyi nasıl engellediği hakkında eleştirilerde bulunuyordu.

UNESCO Türkiye Ulusal İletişim Komitesi üyesi Yavuz Baydar daha önce başkanlığını yaptığı Uluslararası Ombudsmanlar Örgütü (ONO)’nün de temsilcisi temsilcisi. Baydar’ın işten çıkartılması yurtdışındaki pek çok medya kuruluşu tarafından sert bir biçimde eleştirildi.

Okurların görüş ve eleştirilerinin gazete yönetimine iletilmesini sağlamayı amaçlayan ombudsmanlık meslek tanımı gereği gazete yönetiminden bağımsız olmayı gerektiriyor. Ombudsmanın sorgusuz sualsiz işten çıkartılması ise basın özgürlüğü konusundaki kaygıları güçlendiriyor.

Son dakika : Sabah Gazetesi köşe yazarlarında Emre Aköz de attığı bir tweet ile son yazısının gazete yönetimi tarafından sansürlendiğini duyurdu.

 

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.