İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

CHP’li Aykut Erdoğdu’ya ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten soruşturma

0
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”ten soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sabah saatlerinde Aydoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve ayrıca 250 bin TL’lik tazminat davası açmıştı.

Başsavcılığın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Aykut Erdoğdu’nun 04/05/2021 tarihinde twitterden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanına hakaret teşkil eden sözler sarf ettiği iddiasıyla, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan vekili tarafından verilen şikayet dilekçesi üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, sosyal medya hesabından dün ATV ve Sabah grubundan muhabirlerin arkadaşlarını arayarak kendisine şantaj yaptıklarını iddia etti. Telefonlarının dinlendiğini, takip ve tehdit edildiğini belirten Aydoğdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik  mesajında “ayın Erdoğan, kurduğunuz suç örgütünün aparatlarıyla uğraşmanın faydası yok; siz bir numarasısınız. Benim tek muradım birgün sizin yargılanabileceğiniz tek suç olan vatana ihanet suçuyla yargılanmanız; yargılanmaya başladığınız günde savunma hakkınız engellenmesin ve hukuk içinde yargılanın diye mahkeme salonunda olacağım” dedi.

Seri mesajında kendisine yönelik şantaj ve tehdit girişiminin doğrudan ilk muhatabının Erdoğan olduğunu belirten Erdoğdu; Diğer siyasi yöneticiler cürümleri kadar üzerlerine alınsınlar. Siz milyonlarca insanı mağdur eden ve vicdanın kırıntısı bile olmayan bu canavar düzenin kurucusunuz… Siz bu suç örgütünün bir numarasısınız…” ifadelerini kullandı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.