Gündemİfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Gazeteci Furkan Karabay serbest bırakıldı

0
Furkan Karabay

Kamuya açık bir dava tutanağına dayanarak yaptığı haberi sonrası “terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” ve “iftira” suçlamalarıyla tutuklanan gazeteci Furkan Karabay için tahliye kararı çıktı. Gerçek Gündem editörü ve gazeteci Karabay, Artı Gerçek‘te yayımlanan, Sarallar grubuna mensup Barış Saral’ın yargılandığı dava tutanağına dayandırdığı bir haber nedeniyle gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.

Karabay’ın avukatları, gazetecinin tutukluluğuna itiraz etmek için 2 Ocak’ta İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği‘ne başvuruda bulundu. Başvuruda, gazetecilere yönelik açılan ve beraatle sonuçlanan benzer dava örneklerine de yer verildi.

Artı Gerçek’in haberine göre mahkeme, avukatların itirazını değerlendirerek Karabay’ın tahliyesine karar verdi. Karabay, daha önce Çağlayan‘daki İstanbul Adliyesi‘nde savcılık ifadesinin ardından “terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” ve “iftira” suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Bu suçlamalar, bir duruşma tutanağında geçen savcının adının haberde kullanılmasına dayandırılmıştı. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar‘ın HSK’ya gönderdiği mektupla kamuoyu gündemine gelen Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, Karabay hakkında ‘iftira’ ve ‘hakaretten’ suç duyurusunda bulunmuştu. 

Gazeteci Furkan Karabay ev baskınıyla ifadeye götürüldü

 

İkinci kez gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay tutuklandı

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.