İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

İkinci kez gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay tutuklandı

0

Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, Sarallar grubundan Barış Saral’ın yargılandığı davanın tutanağını haberleştirirken “terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklandı.

28 Aralık 2023’te tebligat almak üzere gittiği karakolda gözaltına alınan Karabay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Geceyi nezarette geçiren Karabay, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

7. Sulh Ceza Hakimliği Karabay’ın tutuklanmasına karar verdi. Mahkemeye ve salonun önüne başsavcılığın talimatıyla gazeteciler alınmadı.

Furkan Karabay gözaltındayken Gerçek Gündem’de kendi imzasıyla iki gün önce yayımlanan “Mafya davasında rüşvet kavgası tutanaklarda” başlıklı haberi ne de İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğince erişime engeli getirildi.

Karabay haberde İstanbul Adliyesi’ndeki rüşvet iddialarının mahkeme tutanaklarına yansıdığını yazmıştı. Haberde bir savcının adının geçmesi nedeniyle Karabay’a “terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” ve “iftira” suçlamaları yöneltildi.

Gazeteci Furkan Karabay ev baskınıyla ifadeye götürüldü

Tuncay Özkan duruşma tutanaklarını yayımladı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Furkan Karabay’ın tutuklanmasına gerekçe olan haberde geçen duruşma tutanaklarını X hesabından yayımladı.

“Gizlilik kararı bulunmayan duruşmanın tutanaklarını yayımlamak suç değildir!” diyen Özkan, “Gazetecilik de suç değildir. Ülkeyi kendi karanlığınızla boğamazsınız” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.