İnsan HaklarıManşetTürkiye

Avukat Feyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

0
Feyza Altun
Fotoğraf: DHA

Sosyal medya hesabından şeriat karşıtı paylaşım yaptıktan sonra hakkında soruşturma başlatılan ve dün (19 Şubat’ta) göz altına alınan insan hakları avukatı Feyza Altun, ertesi gün yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakolda imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Kararı, Altun’un avukatı Emrah Karatay, “Hukuk kazandı” ifadesiyle paylaştı.

Altun hakkında şeriat karşıtı paylaşımı üzerine Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Avukat Feyza Altun ‘şeriata hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındı

Dün, Altun’un evinde savcı ve kalabalık bir polis ekibince arama yapılmış, ardında da gözaltına alınmıştı. Sağlık kontrolünden geçirilen Altun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘ne götürüldü. Sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda Altun’un gözaltı süresinin dolmasından sonra sabah saatlerinde Beykoz Adliyesine sevk edileceği ifade edilmişti.

Hakkında soruşturma açılmasının ardından Cumhuriyet gazetesinden İrem Karataş’a konuşan Altun, “Bu ülke laik bir ülkedir. Şeriat bir din olgusu değil, politik rejimdir” ifadelerini kullanmıştı.

Altun’un avukatı Emrah Karatay da, müvekkilinin gözaltına alınmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Şeriat karşıtı beyanları nedeniyle bir avukatın gözaltına almasını, “Hukuka çalınmış bir şerh olarak” gördüklerini ifade eden Karatay sözlerine şöyle devam etti:

“İşlemediğini bildikleri bir suç nedeniyle müvekkilim hakkında uygulanan gözaltı kararı dahi saçma iken tutuklanması yolunda sosyal medya çalışması yapan, galiz küfürlerle müvekkilimin şahsına saldıran kişiler ve basın kuruluşları hakkında ise suç duyurusunda bulunacağız.”

You may also like

Comments

Comments are closed.