İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternetTürkiye

Gazeteci Furkan Karabay ev baskınıyla ifadeye götürüldü

0

Yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarını haberleştiren Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, sabah saatlerinde evinden alınarak polis zoruyla ifadeye götürüldü

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar‘ın HSK’ya gönderdiği mektupla kamuoyu gündemine gelen Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun‘un, Karabay hakkında ‘iftira’ ve ‘hakaretten’ suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Polis zoruyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürülen Karabay, savcıya ifade veriyor.

Karabay’ın polis zoruyla ifadeye götürülmesine gazetecilerden tepki geldi.

Gazeteciler tepkili: Suç değil, görev!

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Barış Terkoğlu şunları söyledi:

“Son dönemde yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarını haberleştiren ve sosyal medyada duyuran Gerçek Gündem editörü @FurkannKarabay bu sabah evinden polis zoruyla alınarak Çağlayan Adliyesi’ne götürüldü. Kendi içindeki kiri temizleyemeyen yargı, o kiri haberleştirenleri susturarak sorununu çözmeye çalışıyor!

Gazeteci Timur Soykan ise, “Yargıdaki rüşvet skandalları örtülürken bunu anlatan gazeteciler hedef oluyor. Gazeteci Furkan Karabay bu sabah evinden gözaltına alındı. Yargıdaki çürümeyi anlatmak suç değil, gazetecinin görevidir. Furkan Karabay’ı serbest bırakın” dedi.

Barış Pehlivan da “Ne güzel memleket! Bu topraklarda sadece adalet hüküm sürsün diye genç yaşta mücadele veren gazeteci, ağır iddiaların muhattapları tarafından sorgulanıyor” diye yazdı.

RSF: Polis zoruyla ifade tehdittir

Karabay’ın gözaltına alınmasının ardından Sınır Tanımayan Gazeteciler’in (RSF) Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, “Bir gazetecinin yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarını haberleştirmesi, gündeme getirmesi kimi rahatsız edebilir? Her ifade çağrısına zaten karşılık veren Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay’ı sabah vakti evinden polis zoruyla alınması bir tehdittir” dedi.

Karabay’ın gözaltına alınmasına bir tepki de DİSK Basın İş’den geldi: “Yargıda rüşvet ve yolsuzluk iddiaları, Necip Hablemitoğlu cinayeti gibi önemli konularda önemli haberlere imza atan Gerçek Gündem muhabiri Furkan Karabay, bu sabah evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Gazetecilik suç değildir, Karabay derhal serbest bırakılsın.”

Furkan Karabay, Adalet Bakanı yardımcıları Akın Gürlek ve Hasan Yılmaz ile Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi İrfan Fidan hakkındaki paylaşımları nedeniyle de ‘hakaret’ iddiasıyla yargılanıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.