GündemManşet

Galatasaraylı öğrenciler: “Benim rektörüm değil!”

0

Galatasaray Üniversiteli öğrenciler, üniversite rektörlüğünün imza attığı ve ODTÜ’de yaşanan şiddette öğrencileri sorumlu tutan bildiriyi protesto etmek için 26 Aralık Çarşamba günü 13:45’te rektörlük önünde toplanacak.

ODTÜ’de geçen hafta yaşanan protestoların ardından, YÖK olayların incelenmesi için Denetleme Kurulu’nu görevlendirirken, İstanbul’daki 5 devlet üniversitesi ortak bir açıklama yaparak hükümetten yana tavır almıştı. Aralarında Galatasaray Üniversitesi’nin de bulunduğu hükümet yanlısı bildiriye tepki gecikmemiş, Galatasaraylı akademisyenler dün gece saatlerinde yaptıkları açıklamayla “Rektörlük bu bildiriye bize haber bile vermeden imza attı, bildiriyi asla kabul etmiyoruz” demişti.

Galatasaray Üniversiteli öğrencilerden öğretim üyelerine destek gecikmedi. Üniversite kantininde ve sosyal medya üzerinden örgütlenen üniversite öğrencileri, yarın (Çarşamba) Galatasaray Üniversitesi rektörlüğü önünde buluşarak rektörlüğü protesto edecek.

Çağrı metninde “GSÜ’nün de içlerinde bulunduğu 6 üniversite rektörünün yayımladığı, ODTÜ öğrencilerini polis şiddetinin sorumlusu (!) ilan eden metne imza atan GSÜ rektörünü ve diğer üniversite yöneticilerini protesto ediyoruz! 26 aralık çarşamba günü saat 13.45’te rektörlük binası önünde buluşuyoruz! (GSÜ’den öğrenciler)” denildi.

Protesto çağrısının facebook sayfasına bu bağlantıdan ulaşılabilir.

(Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.