Spor

Galatasaray’a İspanya’dan Real Madrid, Fenerbahçe’ye İtalya’dan Lazio

0
Burak Yılmaz'ın gol sevinçlerinde zaman zaman Ronaldo'dan esinlendiği dile getiriliyor

UEFA İsviçre’deki Nyon kentindeki merkezinde Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi Çeyrek Finalleri için eşleşmeleri belirledi. Galatasaray, İspanya’nın Real Madrid takımı ile karşılaşırken Fenerbahçe İtalyan Lazio ile çeyrek finalde kozlarını paylaşacak.

Türk futbolunun iki ezeli rakibi farklı kupalarda avrupada da rekabeti sürdürüyor

Sarı Kırmızılı ekip Nisan ayının ilk haftası Real Madrid deplasmanına gidecek, Sarı Lacivertliler ise iki maçlık suskun tribünlerin ardından Lazio’yu tıklım tıklım dolacağı şimdiden kesin olan Şükrü Saraçoğlu’nda ağırlayacak. 3. ve 4. tur müsabakalarında cezası nedeni ile rakiplerine karşı seyircisinin desteğinden yoksun oynayan Fenerbahçe’yi çeyrek finalde de bir sürpriz bekliyor. Bu turda da Lazio seyircisiz oynama cezası aldı. Böylece Fenerbahçeli futbolcular üst üste üç kez avrupa kupalarında rövanş maçlarını sessiz tribünler önünde oynayarak muhtemelen kırılması güç bir rekorun da sahibi olacaklar.

Galatasaray ile Real Madrid gene Çeyrek Finalde karşı karşıya

Aslan’ın çeyrek finaldeki rakibi Real Madrid bundan 12 sene önce de aynı turdaki rakibi idi. 2000 yılında UEFA kupasını kazanan Galatasaray, 2000 – 2001 sezonunda Mircea Lucescu yönetiminde çeyrek finale kalma başarısını göstermiş, Ali Sami Yen’de ilk yarısını 2 – 0 yenik kapadığı maçın ikinci yarısında tarihi bir geri dönüş ile maçı 3 – 2 kazanmayı bilmişti. Barnabeu’daki randevudan 3 – 0 galip ayrılan Real Madrid ise yarı final biletini kapan ekip olmuştu.

Ronaldo mu Burak mı?

Burak Yılmaz'ın gol sevinçlerinde zaman zaman Ronaldo'dan esinlendiği dile getiriliyor

Bu eşleşme Şampiyonlar Liginin bu seneki gol krallarının da kapışmasına sahne olacak. Christiano Ronaldo ile Burak Yılmaz bu sezon attıkları 8’er gol ile gol krallığında zirvede bulunuyor. Galatasarayın gol makinası Burak Yılmaz, Schalke maçında attığı golle peşpeşe altı maçta gol atma başarısını göstererek bu alandaki rekoru egale etmişti. Burak, Barnabeu’daki randevudan da gol sesi çıkartırsa kırılması güç bir rekorun yeni sahibi olacak.

Mourinho’nun eski öğrencileri Jose’ye karşı

Bu kez rakipler

Eşleşmede bir başka ilginç karşılaşma ise Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho ile eski öğrencileri Drogba, Sneijder ve Hamit Altıntop arasında olacak. 3 yıldız Portekizli teknik adamın üç ayrı takımında (Chelsea, İnter ve Real Madrid) en büyük silahları konumunda idiler.

Özerllikle de Drogba ile Jose Mourinho’nun sürekli gündeme getirilen dostluğu düşünüldüğünde çeyrek final maçlarının çok ilginç manzaralara gebe olacağını şimdiden öngörmek olası.

Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final eşleşmeleri şu şekilde gerçekleşti

Bayern Münih – Juventus
Malaga – Dortmund
Paris Saint-Germain – Barcelona
ve
Real Madrid – Galatasaray

Fener’in rakibi Lazio

Fenerbahçe talihin garip bir cilvesi olarak Lazio maçının rövanşını da boş tribünlere karşı oynamak zorunda

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe’nin rakibi Lazio oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, Borussia Mönchengladbach, Marsilya ve AEL Limassol’un yer aldığı grubu 13 puanla lider tamamlayan Fenerbahçe bir sonraki turda Belarus temsilcisi BATE Borisov’u elemişti. Son 16 turunda ise Viktoria Plzen ile eşleşen sarı-lacivertli takım 1-0 ve 1-1’lik skorlarla turu atlamıştı.

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final eşleşmeleri

Chelsea – Rubin Kazan
Tottenham – Basel
Benfica – Newcastle United
ve
Fenerbahçe – Lazio

(Yeşil Gazete)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.