2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetSporTürkiye

Mahkeme FB taraftarlarına getirilen deplasman yasağını durdurdu: Men cezalarına devam

0

Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu‘nun, Kayserispor – Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarının alınmamasına ilişkin verdiği karar yargıdan döndü.

Kayseri 2. İdare Mahkemesi,  4 Mart’ta oynanacak maçta,  Fenerbahçe taraftarına getirilen deplasman yasağı için, Fenerbahçe taraftarı avukat Ahmet Demirci’nin başvurusu üzerine  yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Kayseri 2. İdare Mahkemesinin kararında, şunlar denildi: 

“… Söz konusu müsabakanın 4 Mart’ta gerçekleştirileceği dikkate alındığında uygulanmakla etkisi tükenecek idari işlem mahiyetinde olması ve uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle savunma verilmesi ve ara karar gereklerinin yerine getirilmesine ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilmesine kadar dava konusu işlemin teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20. ve 27. maddeleri uyarınca savunma ve ara kararına cevap verme süresinin 1 gün olarak belirlenmesine, ara kararı gereğinin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu hususunun davalı idareye bildirilmesine oy birliğiyle karar verildi.”

11 kentte büyük yıkıma neden olan Maraş merkezli depremlerin ardından 25 Şubat’ta Ülker Stadyumu’nda oynanan Konyaspor maçında Fenerbahçe taraftarı, hükümeti istifaya çağırmış, “Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa ulan!” sloganı atmıştı.

Fenerbahçeli taraftarların ardından Beşiktaş taraftarı da tribünlerde hükümeti istifaya çağırmıştı.

Protestoların ardından taraftarları hedef gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz ya da ‘tedbir alınarak’ oynanmasını istemiş; Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Bahçeli’nin açıklamasından sonra Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu, 4 Mart 2023’te gerçekleşecek Kayserispor – Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarının alınmamasına karar verdi.

Fenerbahçe taraftarı Kayserispor- Fenerbahçe maçına alınmayacak: Kabul edilemez

Yasak kararıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Spor Hukuku Komisyonu ise kararın “Türkiye Futbol Federasyonu ve FİFA Talimatlarına uygun olmadığı” uyarısı yapmıştı.

Soylu’dan tribünlere: Mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz, hodri meydan

Men cezaları

Öte yandan tribünde “Hükümet istifa” sloganı atıldığı gerekçesiyle Fenerbahçe taraftarlarına ‘spor müsabakalarını seyirden men’ cezası tebligatları gitmeye başladı.

Ceza haberini, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi Hasan Doğan sosyal medya hesabından duyurdu.

İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından Fenerbahçelilere giden tebligatlarda cezaların 6222 sayılı kanunun 14’üncü maddesi kapsamında “tehdit ve hakaret içeren tezahürat”tan verildiği görülüyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.