Spor

Galatasaray, eşcinsel oyuncu transfer etti

0

Galatasaray Medical Park Kadın Basketbol Takımı’nın yeni transferi Belçikalı Ann Wauters kendi cinsinden olan eşi ve çocuklarıyla birlikte Türkiye’ye gelecek. Belçika’daki yasalara göre eşcinsel evliliği yasal.

Galatasaray Medical Park Kadın Basketbol Takımı geçtiğimiz sezon İspanya’nın Ros Casares Valencia takımında forma giyen pivot Ann Wauters ile bir senelik kesin anlaşmaya vardı.

12 Ekim 1980’de Belçika’nın Sint-Niklaas şehrinde dünyaya gelen oyuncu daha önce Fransa’dan US Valenciennes Olympic, Rusya’nın VBM SGAU Samara, CSKA Moskova, UMMC Ekaterinburg formalarını da giymişti. 2000 WNBA Draftında Cleveland Rockers tarafından birinci sırada seçilen ve bu organizasyonda yer alan ilk Belçikalı olan Wauters, New York Liberty ve San Antonio Silver Stars’da da oynadı.

Belçika’daki yasalara göre eşcinsel evliliği yasal. Galatasaray Medical Park Kadın Basketbol Takımı’nın yeni transferi Belçikalı Ann Wauters, Lot Wielfaert adlı başka bir kadınla evli. Wauters ve Wielfaert çiftinin çocukları da var.

KAOSGL.org

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.