Enerji

Galata Kulesi’nden Erdoğan’a mesaj: Nükleeri Durdur!

0

Greenpeace, Galata Kulesi’ne yansıttığı gerçek zamanlı animasyonda Japonya’da yaşanan nükleer facianın boyutlarını gözler önüne sererken, Başbakan Erdoğan’ın felaket sonrası tutumunu eleştirdi.

11 Nisan 2011- İstanbul- Greenpeace bugün, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir eylemle, Galata Kulesi’nin üzerine projeksiyonla gerçek zamanlı bir animasyon yansıttı. Japonya’da 11 Mart 2011’de gerçekleşen depremin birinci ayı nedeniyle bu eylemi düzenleyen Greenpeace, Japonca ve Türkçe olarak “Kalbimiz Seninle” mesajı verdikten sonra Nerdworking Kolektifi’nden Gökhan Okur’un çizdiği animasyonla Japonya’da yaşanan nükleer facianın boyutlarını resmetti ve Başbakan Erdoğan’ın felaket sonrası yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Animasyonda, eğer hükmet nükleer planlarına devam ederse sadece Sinop ve Mersin’in değil, tüm Türkiye’nin bir mezarlığa dönüşeceği vurgulandı. Kulenin üzerine “Erdoğan’ı Durdur, Nükleeri Durdur” mesajını yansıtan Greenpeace eylemcileri, Hükümet’ten Japonya’da yaşananların ciddiyetinin farkına varmasını ve Türkiye’deki nükleer santral planlarına bir an önce son vermesini talep etti.

200 bin kişi kanser riskiyle karşı karşıya

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan, “Yaşanan nükleer felaketin birinci ayında gelinen noktada durum hala ciddiyetini koruyor ve 200 bin kişi radyasyon yüzünden kanser riski altında. Başbakan Erdoğan ise riskin büyüklüğünü hafife alan açıklamalar yapıyor. Hükümet nükleer enerji tercihini yaparken bu riskleri tüp gaz patlaması ve bekarlıkla orantısızca karşılaştırmakta ve bu tercihin bedelini ödeyecek insanların zekasını küçümsemektedir. Hükümetlerin ürettiği politikalar ve alınan kararlar nükleer santraller ile ilişkili ise toplumun her kesimini etkiler ve geniş kitlelerle diyalog ortamında alınmalıdır. Başbakan Erdoğan ve Enerji Bakanı Taner Yıldız artık yaşanan felaketi görmezden gelmemeli, bir an önce nükleer enerji tercihinden vazgeçerek yenilenebilir enerji enerjilere yatırım yapılmalıdır” dedi.

Etkinliği izlemek için: http://vimeo.com/greenpeaceturkey/durdur-su-nukleeri

Yeşil Gazete

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.