ManşetSağlık

Fukuşima Türkiye’de kanseri patlatabilir

0

Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nazan Çetingül, Japonya’nın Fukuşima Nükleer Santralı‘ndaki radyasyon sızıntısına karşı uyardı: Zaman içinde kanserle daha sık karşılaşacağız. Gıda ve eşyalar bilinçli alınmalı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkololoji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Çetingül, deprem felaketiyle hasar gören Japonya’daki Fukuşima Nükleer Santralı’ndan çevreye yayılan radyasyonun, önümüzdeki yıllarda hepimizin sağlığını etkileyeceğini belirtti.

Akşam gazetesinden Melis Apaydın’ın haberine göreğ Prof. Çetingül, ‘Şu an kanser vakalarında sayıca ciddi bir artış olmayabilir. Ancak yaşanan bu felaketlerin zaman içerisinde diğer ülkelerle beraber, Türkiye’de de etkileri muhakkak hissedilecek. Tükettiğimiz gıdaların sağlığa uygun olmaması kanser hastalığının ilerleyen günlerde daha da yaygınlaşmasına sebep olacak. Aileler özellikle çocuklarına aldıkları gıda ve her türlü eşya ile ilgili bilinçli davranmalı’ diye konuştu.

Fukuşima Nükleer Santralı, Japonya’da 11 Mart’ta meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından büyük hasar görmüştü. Santralda yapılan son ölçümlerde, radyasyon oranının dedektörlerle kaydedilebilecek en yüksek nokta olan saatte 10 bin milisievert olarak ölçüldüğünü duyuruldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.