DünyaManşet

Fransa’daki kiliselerde 1950’den beri 216 bin çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı

0

Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonu (CIASE) Başkanı Jean-Marc Sauve, Fransa‘da yaklaşık 2,5 yıl boyunca yaptıkları çalışmanın ardından hazırladıkları raporu açıkladı. Raporda kiliselerde 1950’den beri 216 bin çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı sonucuna ulaşıldı.

Ayrıca Sauve, açıklanan rakamın Katolik Kilisesi‘ne bağlı çeşitli kurumlardaki mağduriyetler de hesaba katıldığında 330 bine çıkmış olabileceğini de ekledi.

‘Katolik Kilisesi gerekli önlemleri almadı’

Raporda cinsel istismar vakalarının yaklaşık 3 bininin kanıtlandığı ifade edilirken, suçlanan rahiplerin ve diğer din adamlarının sayısı 115 bin olduğu söylense de bu rakamın çok daha fazla olduğu düşünülüyor.

Komisyonun yaklaşık 2 bin 500 sayfalık raporunda Katolik Kilisesi, cinsel istismar konusunda gerekli önlemleri almamakla suçlandı. Katolik Kilisesi’ne yapılan tavsiyeler arasında ise günah çıkarma işleminde gizliliğin sınırlandırılması da var.

Kiliselerdeki bazı yetkililerin cinsel istismar olaylarına karşı sessiz kaldığını ve tepki göstermediğine dikkati çeken Sauve, Fransa toplumunda 5,5 milyon kişinin çocukluğunda cinsel şiddete maruz bırakıldığını kaydetti.

Fransa Katolik Kilisesi’nden bir yetkili ise, bulguların korkunç ve utandırıcı olduğunu ifade etti ve af diledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.