DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Fransa, Omicron önemlerini artırdı

0

Koronavirüs salgınının başından beri en yüksek vaka sayısına ulaşan Fransa‘da, Omicron varyantına karşı önlemler artırılıyor. Ülkede, mümkün olan herkes haftada en az üç gün evden çalışacak, etkinliklere katılım sınırlanacak.

Fransa’da 23 Aralık’ta 91 bin 608 vaka tespit edilmişti.

Şehir merkezinde maske takmak zorunlu

Başbakan Jean Castex ve Sağlık Bakanı Oliver Veran tarafından duyurulan yeni önlemlere göre, etkinliklere katılımlar, iç mekanlarda 2 bin ve dış mekanlarda 5 bin kişi ile sınırlandırılacak.

Spor salonlarında, sinema, konser gibi kültürel etkinliklerde ve toplu ulaşımda yeme-içme yasaklanacak, bar ve kafelerde gıda maddelerinin tüketimi ayakta değil, sadece oturarak yapılabilecek.

Şehir merkezinde maske kullanımı zorunlu olacak, mümkün olan herkes haftanın en az üç günü evden çalışacak.

28 Aralık’tan itibaren ikinci doz aşısının üzerinden üç ay geçen herkes hatırlatıcı dozu olabilecek, iki aşı arasındaki süre en fazla dört ay olacak.

Koronavirüs testi sonucu pozitif çıkanlar ve temaslılar için karantina süresi, “haftanın sonu” itibariyle sınırlandırılacak.

Almanya ve Yunanistan’da da ek kısıtlamalar

Fransa’nın yanında, Almanya ve Yunanistan‘da Omicron varyantına karşı ek kısıtlamalar getirildi.

Almanya’da birçok eyalette spor salonları, yüzme havuzları, gece kulüpleri ve sinemalar yeniden kapatılacak. İnsanların bir araya gelmesi ise aşı olmaları şartıyla en fazla 10 kişiyle sınırlandırılacak.

Yunanistan’da da 3 Ocak’tan itibaren bar ve restoranlara saat 12’ye kadar mekanı kapatma zorunluluğu getirilecek. Masalar ise altı müşteriyle sınırlı olacak.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.