DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron koronavirüse yakalandı

0

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un koronavirüs testinin  pozitif çıktığını duyurdu. Açıklamada, Macron’un PCR (Polymerase Chain Reaction- Polimeraz Zincir Reaksiyonu) testi yaptırmadan önce koronavirüs semptomları gösterdiği belirtildi.

Yılbaşı kutlamalarına izin yok

Fransa Başbakanı Jean Castex, geçtiğimiz günlerde koronavirüsle ilgili yaptığı bir açıklamada salgına karşı daha katı kuralların alınacağını söylemişti.

Ülkede 20.00-06.00 saatler arasında kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Başbakan Castex, planlananın aksine müze, tiyatro, sinema gibi kültür işletmelerinim 15 Aralık’ta yeniden açılmayacağını ve en az 7 Ocak 2021’e kadar kapalı kalacağını açıklamıştı.

Noel akşamı olan 24 Aralık tarihinde Fransa’da bir günlüğüne sokağa çıkma yasağı kaldırılacak, 31 Aralık yılbaşı gecesi için ise kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve kutlamalara izin verilmeyecek.

Fotoğraf: AA

Can kaybı 59 bini geçti

Fransa Sağlık Bakanlığı‘nın dün yaptığı açıklamaya göre ülkede koronavirüs kaynaklı can kaybı sayısı 59 bin 361’e yükseldi. Toplam vaka sayısının ise 2 milyon 409 bin 62’ye ulaştığı bildirildi. Ülke genelinde bin 205’i yoğun bakımda, toplam 8 bin 979 kişi hastanelerde tedavi görüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.