Spor

Fransa bu iddiayı konuşuyor

0

Fransa’da siyahi oyunculara kısıtlama getirildiği iddaları yeni bir boyut kazandı. Federasyonun bu konuda yaptığı gizli toplantı, bir yönetici tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Fransa’da özel soruşturma dosyaları ile tanınan “mediapart” adlı internet sitesi, geçtiğimiz hafta ortaya son derece ciddi bir iddia atmış; Fransa Futbol Federasyonu’nun, altyapılara alınan siyahi ve Arap asıllı oyuncuların sayısının azaltılmasına yönelik çalışma içinde olduğunu gündeme getirmişti. Spor bakanlığı da beyaz oyuncuların en az yüzde 70 olmasını öngören gizli kararla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Medipart sitesinin yeni haberi ise, iddiaları reddeden federasyonu çok daha zor duruma düşürecek gibi görünüyor. Sitede yer alan habere göre, geçtiğimiz aylarda Fransız Futbol Federasyonu’nda düzenlenen toplantıya katılan bir yöneticinin, cep telefonuyla kayıt yaptığı ortaya çıktı.

Görüntülerde, Fransa Milli Takımlar Ulusal Direktörü François Blaquart tarafından bir çizelge hazırlanıyor. Bu çizelgede A ve Ümit Milli Takımlarda top koşturanların yarıya yakın bölümünün “çifte vatandaşlık” sahibi oyunculardan oluştuğunun not edildiği görülüyor. Çizelgenin hazırlanışında “isim” ve “din” gibi kriterlerin temel alındığını vurgulayan Fransız haber sitesi Mediapart, teknik kadronun bu çizelgeyi, “çifte vatandaşlık sahibi gençlerin gelecekte Fransa Milli Takımı yerine, vatandaşlığına sahip oldukları ülkeleri seçmesinin önüne geçme amaçlı” olduğunu yazdı.

Görüntüler üzerine açıklama yapan spor bakanı Chantal Jouanno ise, soruşturmayla ilgili ilk sonuçların gelecek hafta içinde açıklanacağı sözünü verdi. Jouanno, Fransa Teknik Firektörü Laurent Blanc’ın da sorgulanacağını duyurdu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.