Editörün SeçtikleriKadınLGBTİ+Manşet

Fotoğraflarla 21. Feminist Gece Yürüyüşü

0

Kadınlar ve lubunyalar 8 Mart’ta Cihangir sokaklarını mora boyadı. Taksim Meydanı’nda yapılması planlanan 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü öncesinde polis barikatlarıyla kapatılan meydana girişler engellendi. Meydanda sivil vatandaştan çok polis memurları bulunuyordu. Kadınlar ve lubunyalar Feminist Gece Yürüyüşü için bir araya gelmek amacıyla kilometreler süren barikatların sınırlarından dolaşmak zorunda bırakıldı. Metro ve Füniküler istasyonları Taksim’e çıkamadı. Beyoğlu Kaymakamlığınca yasaklanan yürüyüşte kadınlar ve lubunyalar her şeye rağmen bir araya geldi.

Barikatlar İstiklal Caddesi‘nden, Atatürk Kitaplığı‘na; Gezi Parkı‘ndan Cihangir‘e kadar uzandı. Taksim’e çıkan sokaklar da 16.30 sularında polis barikatlarıyla kapatıldı.

Sıraselviler’de bir araya gelen kadınların ve lubunyaların eylem bekleyişleri polis barikatları arasında sürdürüldü. Taksim’e kurulan geniş çaplı polis barikatları nedeniyle Feminist Gece Yürüyüşü için alana gelmeye çalışan kadınlar ve lubunyalar bu yıl da farklı gruplara bölündü. Tophane ve Karaköy‘den Cihangir’deki topluluğa katılmaya çalışan eylemciler ancak 20.20’de grupla birleşebildi. Ancak bu yıl da yürüyüş yapılmasına izin verilmedi. Polis eylemciler dağılırken biber gazı sıktı. Basın mensupları ve eylemciler gazdan etkilendi. Eylemciler dağılırken gözaltılar yapıldı. Basın mensupları da dahil gözaltına alınan 28 kişiden 23’ü serbest bırakıldı, diğerlerinin ise adliyeye sevk edildiği bildirildi.

Eylemde tutulan pankartlarda AKP hükümeti tarafından yasaklanan 8 Mart yürüyüşlerine işaret edildi:

“AKP’li son 8 Mart”

Eylemciler aynı zamanda deprem bölgesinde hayatını kaybedenleri anarak flaşlarını açıp “Yastayız” dedi. İşte 21. Feminist Gece Yürüyüşü’nden kareler:

Comments

Comments are closed.