Spor

Film tadında Grand Slam finali

0

Avustralya Açık Tenis Turnuvası‘nın beklenen maçlarından “Tek erkekler” finali, nefes kesen bir karşılaşmaya sahne oldu. Tam 5 saat 53 dakika süren maç, süresiyle de tarihe geçti.

Geçen yılın da şampiyonu olan Sırp oyuncu Novak Djokoviç, 5-7/6-4/6-2/6-7/7-5’lik setlerle, İspanyol rakibi Rafael Nadal‘ın hayallerini yıkmayı bu kez de başardı.

Bugüne kadar Grand Slam şampiyonalarında Nadal’ı 6 kez mağlup eden Djokoviç yılın ilk büyük turnuvasında da rakibini alt etmeyi başardı.

Final maçı, galibi kadar sahne olduğu birbirinden ilginç anlarla da uzun süre konuşulacak. 5 saat 53 dakika süren karşılaşma, bir sinema filminden farksız, heyecanlı ve dramatik sayısız karelerle hafızalara kazındı. Bundan önce en uzun final maçı 1988 yılında, 4 saat 54 dakika ile Amerika Açık’ta gerçekleşmişti.

Durgun bir tempoda başlayan final maçı, kısa sürede iki efsanevi raketin hırs ve azminin yüzlerinden okunduğu bir müsabakaya dönüştü. Hemen her sette son dakika avantajlarıyla birbirine üstünlük sağlayan rakiplerden hangisinin kazanacağına dair öngörüde bulunmak neredeyse imkansızdı.

Oynanan setlerin hemen hiç birinde, taraflar büyük fark yaratamadı. Her setin sonunda izleyenlerin yüreklerini ağızlarına getiren kıl payı skorlar yaşanan heyecanı daha da katladı.

Novak Djokoviç’in peşi sıra kırdığı servislerin ardından tekrar oyunu lehine çevirmeyi başaran Nadal, aniden bastıran yağmur nedeniyle temposunu yitirdi. Kortun üstünün kapatılması için verilen kısa aranın ardından durum 4:4 iken maça devam edildi.

Sırp Djokoviç, böylelikle Grand Slam’ı üç kez kazanan beşinci tenisçi oldu. Bu unvanı daha önce, yarı finalde Nadal’a elenen Roger Federer ile Pete Sampras, Rod Laver ve Rafael Nadal kavuşmuştu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.