Spor

Fenerbahçe 1 – 1 Vaslui

0

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçına çıkan Fenerbahçe, bekleneni veremedi. İlk yarıda kötü oynayan, toparlandığı ikinci yarıda ise yenik duruma düşen sarı lacivertliler, Bekir’in son dakika golüyle beraberliği buldu. 1-1 sona eren maçın ravanşı 8 Ağustos’ta Romanya’da oynanacak.

Fenerbahçe, geçen sezon doğrudan katılacakken men edildiği Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon 3. ön eleme turundan giriş yaptı. 2012-2013 sezonunun ilk resmi maçına kendi taraftarı önünde çıkan sarı lacivertliler Romanya’nın Vaslui takımıyla karşı karşıya geldi.

Bundan önceki son Avrupa kupası maçını, 26 Ağustos 2010’da PAOK ile yine Kadıköy’de yapan Fenerbahçe açısından maçın bir diğer önemli yönü ise 1 yıldır Kadıköy’den uzak kalan Başkan Aziz Yıldırım’ın tribünde oluşuydu. Stada yürüyerek gelen ve taraftarın büyük ilgisiyle karşılaşan Yıldırım, aynı sevgiyi statta da gördü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Vaslui karşısında forvetteki tercihini Semih Şentürk’ten yana kullandı. Rumen ekibine karşı Semih’i ilk 11’de sahaya süren Kocaman, Moussa Sow’a yedekler arasında yer verdi. Takımın diğer forveti Bienvenu da yedek kaldı. Diğer yandan sarı lacivertlilerin yeni transferleri Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Egemen Korkmaz ve Hasan Ali Kaldırım ilk 11’de sahaya çıktılar.

Bu arada ligde ilk 5 maçında cezalı olan Fenerbahçe’yi taraftarı da yalnız bırakmadı. Sarı lacivertli ekip sahaya çıktığında taraftarın coşkusu üzerine takım halinde tribünlere giderken, taraftarlar da daha sonra önce kaptan Alex olmak üzere tek tek futbolcuları tribünlere çağırdılar.

Ancak öncesiyle Fenerbahçe için olumlu izler taşıyan maç, başlama düdüğü sonrası tersi bir görüntüye büründü. Kendi sahasında stadı dolduran taraftarının önünde yaptığı ilk maça avantajlı bir skor almak için çıkan Fenerbahçe, ilk yarıda hiç etkili olamadı.

Baskılı oynayan rakibi karşısında hücuma çıkmakta zorlanan sarı lacivertliler, ilk korner atışını 25. dakikada kullanabildi. Geriden top çıkaramayan, orta sahada organize olamayan, ileride de üretkenlik gösteremeyen Fenerbahçeli futbolcular, koca 45 dakika boyunca kaleyi bulan tek bir şut bile atamadılar.

Diğer yandan baskılı ve hızlı bir futbol oynayarak deplasman için doğruları yapan Vaslui, zaman zaman Fenerbahçe kalesinde tehlikeli pozisyonlar buldu. Karşılaşmaya Fenerbahçe’den daha iyi başlayan Vaslui, savunmada açık vermezken, ilk 15 dakikada rakip kalede iki gol pozisyonu üretti. Deplasmanda oynamasına karşın açık bir futbol ortaya koyan Vaslui 23, 24 ve 31. dakikalarda önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının sonunda Sanmartean ile bir kez daha gole yaklaşan Rumen ekibi, aradığı golü bulamadı.

Böylece ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

Maçı izleyen tüm futbolseverler gibi Fenerbahçe’nin performansını beğenmeyen Teknik Direktör Aykut Kocaman, ikinci yarıya değişiklikle başladı. Etkisiz kalan Semih’i kenara alan Kocaman, Mehmet Topuz’u orta sahaya sürdü, Kuyt’ı ise forvete çekti. Kocaman daha sonra da Stoch’un yerine Caner’i sahaya sürecekti.

Hem Kocaman’ın devre arasında soyunma odasında yaptığı uyarılar hem de Semih-Topuz değişikliği Fenerbahçe’ye olumlu yansıdı. İlk yarıda kayıpları oynayan sarı lacivertliler, ikinci yarının başlamasıyla rakibinin üzerine gitmeye, baskı kurmaya ve pozisyonlar üretmeye başladı. 46. ve 49. dakikalarda Kuyt ile 2 kez gole yaklaşan Fenerbahçe Alex, Mehmet Topuz ile etkili akınlar geliştirmeye çalıştı.

İlk yarıda Fenerbahçe’ye kök söktüren Vaslui ise hayata dönen rakibi karşısında savunma güvenliğini elde tutmaya çalıştı. İlk 45 dakikaya oranla ileriye daha az çıkmaya başlayan Rumen temsilcisi, fazla da pozisyon bulamadı. Ancak futbolun hatalar oyunu olduğu gerçeği, yüzünü 75. dakikada gösterdi. Gökhan Gönül’ün kötü geri pası ve Egemen’in topu uzaklaştıramamasıyla Antal bir anda topla buluştu ve ceza sahası dışından Volkan’ı avlamayı başardı: 0-1

Golün hemen ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman son hamlesini yaptı ve Mehmet Topal’ın yerine Sow’u sahaya sürdü.

Ancak morali bozulan sarı lacivertlilerde futbolcular etkisizleşmiş, tribünler bile suskunlaşmıştı. Ancak Fenerbahçe son sözünü söylememişti. Kronometre normal sürenin sonuna saniyeler uzaklıktayken Bekir’in hayat öpücüğü geldi. Alex’in sağdan ortasında Bekir kafayı nefis vurdu ve top ağlarla buluştu.

Fenerbahçe böylece en azından rövanşa 1-1 ile gitmeyi bildi. 8 Ağustos’ta Romanya’da oynanacak ikinci maçta Fenerbahçe’ye ner türlü galibiyet ve 1-1’den daha gollü tüm beraberlikler yetecek. Vaslui ise galibiyet ya da 0-0 kovalayacak.

FENERBAHÇE: 1 – VASLUİ: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Pau Cebrian Deviz, Jon Nunez Fernandez (İspanya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Kuyt, Cristian, Mehmet Topal (Dk. 79 Sow), Stoch (Dk. 61 Caner Erkin), Alex, Semih Şentürk (Dk. 46 Mehmet Topuz)
Vaslui: Coman, Milanov, Varela, Charalambous, Salageanu, Antal (Dk. 88 Vasile), Caue, N’Doye, Sanmartean, Stanciu (Dk. 60 Sburlea), Niculae (Dk. 81 Costin)
Goller: Dk. 75 Antal (Vaslui), Dk. 89 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 21 Egemen Korkmaz, Dk. 27 Cristian, Dk. 44 Alex, Dk. 83 Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Sburlea (Vaslui)
İLK YARIDAN DAKİKALAR
13. dakikada Antal’ın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Stanciu’nun yerden vuruşunda, yavaş giden meşin yuvarlağı kaleci Volkan Demirel kontrol etti.

14. dakikada Niculae’nin pasıyla ceza yayı içine hareketlenen Stanciu’nun sert şutunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak topa sahip oldu.

23. dakikada ceza alanı dışında sağ taraftan Sanmartean’ın kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Charalambous’un kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

24. dakikada Milanov’un kafayla ceza alanına indirdiği topa rakip oyuncudan önce müdahale eden kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

25. dakikada Fenerbahçe’nin karşılaşmada kullandığı ilk korner atışında, Alex’in pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Cristian, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üsten auta attı.

31. dakikada Niculae’nin ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak topu direğin dibinde tokatladı. Savunmada topu kontrol eden Gökhan Gönül, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

45. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Sanmartean’ın vuruşunda, baraja çarpan top az farkla yandan kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46. dakikada Hasan Ali Kaldırım’ın soldan ortasında, ceza sahası içinde Kuyt’un kafa vuruşunda, top yandan az farkla auta çıktı.

49. dakikada Gökhan Gönül’ün sağdan ortasında, ceza sahası içinde Kuyt uzanmasına karşın topa dokunamayınca, meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta gitti.

56. dakikada Mehmet Topuz’un pasıyla ceza alanına hareketlenen Kuyt’dan önce araya giren Varela, topu taca atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

64. dakikada sağdan Gökhan Gönül’ün ortasında, ceza alanı içinde müsait durumda topla buluşan Kuyt, iyi vuramayınca kaleci Coman topu kontrol etti.

65. dakikada Mehmet Topal’ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Coman, üzerine gelen meşin yuvarlağa rahat bir şekilde sahip oldu.

74. dakikada Gökhan Gönül’ün ceza alanı dışında sağ çaprazdan vuruşunda, yerden giden top kaleci Coman’da kaldı.

75. dakikada Fenerbahçe savunmasında Egemen’in uzaklaştırmak istediği top ceza yayı üzerinde Antal’da kaldı. Bu futbolcunun ceza yayı üzerinde yerden sert şutunda, top direğin dibinden filelere gitti: 1-0.

81. dakikada soldan Alex’in kullandığı korner atışında, ceza alanında oluşan karambolde Mehmet Topuz’un vuruşu sonrası top üst direğe çarparak auta çıktı.

89. dakikada Alex’in sağdan ortasında, ceza alanında topu iyi takip eden Bekir İrtegün, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Fenerbahçe’nin atakları sonuç vermedi ve karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

NTVSpor

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.