Dünya

Fener Rum Patriği 1000 yıl sonra Vatikan’da

0
1054 yılında iki kilisenin ayrılmasından sonra ilk kez bir patrik, papalık töreni için Vatikan'da yer alacak

Katolik dünyasının yeni lideri Papa Francis, Vatikan’da yapılan ayinle resmen görevine başlıyor. Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da törene katılıyor olmasıyla 959 yıldır ilk kez bir Rum Patriği, Papa’nın göreve başlama ayinine katılmış oluyor.

1054 yılında iki kilisenin ayrılmasından sonra ilk kez bir patrik, papalık töreni için Vatikan'da yer alacak

Bin 300 yıldır ilk kez Avrupa dışından, Papalık tarihi boyunca ilk kez Güney Amerika’dan göreve seçilen Arjantinli kardinal Jorge Mario Bergoglio’nun Papalık dönemine daha alçakgönüllü bir imajın damga vurması bekleniyor.

1054 yılından beri ilk kez

Papa’nın göreve başlama törenine Fener Rum Patriği Bartholomeos da katılıyor. Böylece 1054 yılında Batı ve Doğu kiliselerinin ayrılmasından bu yana ilk kez Ortodoks dünyasının ruhani lideri, Papa’nın göreve başlama törenine katılmış oluyor.

Kararını NTV’ye değerlendiren Bartholomeos, ‘Bu jestin altında iki kilisenin arasındaki dostane ilişkilere atfettiğim önem yer alıyor. Bu ziyaretle son dönemde gelişen ilişkilerimizin altını çizmek istiyorum. Yeni Papa döneminde bu dostane ilişkilerimizin daha artmasını ümit ediyorum. Yeni Papa, mütevazi tutumu ile herkesin gönlünü kazandı’ dedi.

(Euractiv, Ntv)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.