Dünya

FBI’dan Çeçen gence yargısız infaz

0

Boston saldırılarıyla ilgili olarak Florida eyaletinde sorgulanan bir Çeçen, FBI görevlileri tarafından vurularak öldürüldü.

Federal Soruşturma Bürosu görevlileri, sorguladıkları kişinin kendilerine saldırması üzerine kendisini öldürdüklerini iddia ediyor.

Orlando’daki olayda öldürülen kişinin adı İbrahim Todaşev olarak verildi. Olay sırasında Todaşev’in FBI ve diğer yetkililerce sorgulandığı belirtildi.

Yetkililer, Todaşev’in birkaç ay önce Boston’dan Florida’ya taşındığını, Boston saldırısı zanlılarından Tamerlan Tsarnayev’le, birlikte aldıkları yakın dövüş dersleri sırasında tanıştıklarını aktarıyor.

Tamerlan Tsarnayev, Boston Maratonu sırasında düzenlenen bombalı saldırılardan birkaç gün sonra polisle çatışmada ölü ele geçirilmişti. Rusya da geçmişte Tamerlan’ın İslamcı militan olabileceği yönündeki şüphelerden Amerika’yı haberdar etmiş ve Tamerlan Amerika’daki potansiyel terör zanlıları listesine alınmıştı.

Boston saldırısı zanlılarından Tamerlan’ın küçük kardeşi Cohar ise halen tutuklu. 15 Nisan’daki bombalı saldırıda üç kişi ölmüş 264 kişi yaralanmıştı.

(Voa)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.