TürkiyeEğitimManşet

Fahrettin Altun: Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Aday Kulübü kapatıldı

0

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan rektör Melih Bulu‘nun üniversitedeki LGBTİ+ Çalışmaları Aday Kulübü‘nü kapattığını duyurdu.

Öğrenci kulübünün kapatılma gerekçesi olarak Bulu’ya yönelik protestolar kapsamında düzenlenen sergide yer alan ve Kabe ve LGBTİ+ bayraklarının bir arada yer aldığı resim sebebiyle açılan soruşturma olduğu duyuruldu.

Altun, “Boğaziçi Üniversitesi’ndeki ‘Rektörlük Ablukası’ suçunu işleyenleri harekete geçiren şey, aşağıdaki karardır. Görüleceği üzere kutsal değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışanlara karşı üniversite yönetimi meşru bir tasarrufta bulunmuştur. Olay bundan ibarettir” ifadelerini kullandı.

‘Sergiyi bu kulüp düzenlemedi’

Boğaziçi Üniversitesi Can Candan yaptığı paylaşımda kapatma kararına tepki gösterdi. Candan paylaşımında “Ya sizin ekip iyi çalışmıyor ya da bilerek ve isteyerek gerçekleri çarpıtıyorsunuz. 1. Sergiyi @UniBogazici LGBTİ+ kulübümüz düzenlemedi. 2. Bu açıklamayı bu saatte ilk kez sizden duyduğumuz için bugün öğrencilerin kampüsteki protestosunu ‘harekete geçiren şey’ bu karar değildir” ifadelerini kullandı.

Ayfer Bartu Candan “Bu kararı sizden duyduğumuza göre öğrenciler bunun için harekete geçmiş olamazlar düpedüz yalan söylüyorsunuz! Üstelik yazıya bakılırsa atanan beyefendi kampüste sergiyi kimin düzenlediğini de anlamamış demek ki!” tepkisini gösterdi.

Cem Say ise paylaşımında “Bu kararı bu tweete dek üniversitede kimsenin bilmediğini, o yüzden de zaman makinesi icat edilmediyse saatler önce yaşanan şeylerin sebebinin bu karar olamayacağını düşünüyorum. Hatta bu kararın gerçek olduğundan da kuşkuluyum, çünkü o sergiyi düzenleyen o kulüp değil” ifadelerini kullandı.

İki öğrenci tutuklanmıştı

Resim sebebiyle gözaltına alınan beş öğrenci İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından hedef gösterilmiş ve iki öğrenci hakkında ise ev hapsi kararı, iki öğrenci hakkında ise ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama’ suçlamasıyla tutuklama kararı verilmişti.

Rektör Bulu ise öğrenciler hakkında okul içerisinde soruşturma başlatıldığını ifade ederek “Bir grup kendini bilmez tarafından İslamiyet’in kutsallarına saldırı hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Bunun Boğaziçi değerlerinde asla yeri yoktur. Bu şuursuz saldırıdan sorumlu olanlar hakkında kapsamlı soruşturma başlatılmıştır” demişti.

Tutuklama kararına karşı eylem düzenlemek isteyen öğrencilerin ise okul dışına çıkmaları polis ve güvenlik görevlileri tarafından engellenmiş, okul içerisinde ve dışında yapılan müdahalelerde toplam 159 öğrenci daha gözaltına alınmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.