Ekoloji

Exxon Mobile yöneticisini eko-teröristler öldürdü iddiası

0

14 Ekim’de Belçika’nın başkenti Brüksel’de üç el ateş edilerek öldürülen üst düzey Exxon Mobil yöneticisi Nicholas Mockford’un eko-teröristler  tarafından vurulduğu iddia ediliyor. Özellikle Belçika ve İngiltere kamuoyu cinayetin soruşturması uzadıkça bu ihtimal üzerinde durmaya başladı.

Bu inancın altında ise dünya genelinde tüm ekolojistlerin İngiliz petrol devi Exxon Mobil’i düşman olarak görmesi yatıyor. Ekolojistler şirketin özellikle Nijerya ve Afganistan’daki faaliyetlerinin hem yerel halka hem de doğaya büyük zarar verdiğini iddia ediyor. İngiliz basını bu faaliyetlerin durdurulması için 60 yaşındaki iş adamının vurulmuş olabileceğini belirtiyor. Bazı bloggerların cinayet sonrası ‘zaten masum değildi’ içerikli yazıları da bu komplo teorisine katkıda bulundu.

Exxon Mobil şirketi işlenen cinayetin Mockford’un yaptığı işle alakalı olduğunu gösteren bir kanıt olmadığını açıkladı ancak kendisinin tam olarak hangi projelerde görev aldığını belirtilmedi. Belçika polisi de, Da Marcello isimli lokantada yaşanan kanlı cinayetin neden işlendiği konusunda bir ipucuna ulaşamadıklarını açıkladı. Eko-suikast teorisine karşı çıkanlar ise ekolojistlerin her ne olursa olsun cinayet işlemek gibi bir şiddet eylemi içerisinde olamayacağını savunuyor. Avrupa’nın ortasında işlenen bu cinayet gündemi daha uzun süre meşgul edecek gibi gözüküyor.

Exxon Mobile yöneticisi Nicholas Mockford’un cinayeti ile ekolojistler arasında bağlantı olduğu iddialarının ingiliz bulvar gazetesi Daily Mail kaynaklı olması ise bu iddianaın yeni bir Daily Mail asparagası olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

(Yeşil Gazete)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.